Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Νέος γύρος κακοκαιρίας με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Νέος γύρος κακοκαιρίας με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από απόψε, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν είναι παρά ο... προπομπός της κακοκαιρίας που θα αρχίσει να πλήττει τη χώρα στο τέλος της εβδομάδας.
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού απόψε από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη κατά περιόδους στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Απόψε, στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανόν στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
  • Την Τρίτη, τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, ενώ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανόν στην Αττική και την Κρήτη.
  • Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα.
  • Την Τετάρτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν: 
  • Απόψε, στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα).
  • Την Τρίτη, μέχρι τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα).
  • Στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
  • Την Τετάρτη, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν. 
Τα “μοντέλα” του καιρού προβλέπουν νέα βαρυχειμωνιά από την Πέμπτη το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο.
Ο καιρός το Σάββατο 28/01/17
Ταυτόχρονα τις ίδιες ημέρες και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου τη χώρα πλήττει ένα ψυχρό κύμα το οποίο θα ρίξει τον υδράργυρο πολύ κάτω από το μηδέν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Οι θερμοκρασίες το Σάββατο 28/01/17 
Ειδικά στα ορεινά επί δύο ημέρες θα επικρατήσουν, τουλάχιστον με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, συνθήκες ανάλογες με εκείνες του χιονιά μέσα στις γιορτές.