Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Χρίστος Δήμας : Ο αναπτυξιακός νόμος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένει αναπτυξιακός μόνο κατ' όνομαΗ Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά παράταση στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τον αναπτυξιακό νόμο, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις βυθίζονται από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, η Κυβέρνηση αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο προς την ανάκαμψη. Η έλλειψη ουσιαστικών κινήτρων, καθώς και οι δυσκολίες στην διαδικασία ένταξης στο νέο “αναπτυξιακό” νόμο, παρά το αρχικά μεγάλο ενδιαφέρον, αποτρέπουν χιλιάδες επιχειρήσεις από το να υποβάλουν σχέδια ένταξης. 

Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, σύμφωνα με τα οποία, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) είχαν υποβληθεί: Μόλις 192 αιτήσεις για το καθεστώς “Γενικής Επιχειρηματικότητας” 60 αιτήσεις στο καθεστώς “νέες ανεξάρτητες Μ.Μ.Ε.”, 46 αιτήσεις για το καθεστώς “ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού” και καμία αίτηση στο καθεστώς χρηματοδότησης επενδύσεων “μείζονος μεγέθους”.

Στην ουσία, ο αναπτυξιακός νόμος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένει αναπτυξιακός μόνο κατ' όνομα. Χαρακτηριστικό δείγμα μιας νοοτροπίας εχθρικής προς την επιχειρηματικότητα.»