Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

O Παναθηναϊκός θα κατέβει στο… League of Legends

Ο Παναθηναϊκός θα κατέβει και στο… League of Legends Σε μία πρωτοποριακή και πανέξυπνη κίνηση προχώρησε ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, μπαίνοντας σιγά-σιγά στο… πνεύμα της εποχής που μελλοντικά είναι βέβαιο πως θα φέρει πολλά χρήματα.
Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση, οι πράσινοι ιδρύουν τμήμα eSports. Τα παιχνίδια στα οποία θα πάρουν μέρος, αρχικά, είναι τα: League of Legends, Starcraft, Dota2, Counter-Strike και FIFA και NBA2K.

Τα eSports προέρχονται από την Ασία . Σύλλογοι όπως η Παρί Σεντ Ζερμαίν, η Σάλκε, η Βαλένθια κ.α. δραστηριοποιούνται ήδη στα eSports, των οποίων η ανάπτυξη είναι συνεχής και ραγδαία, Στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα πρώτα βήματα, με εγχώριες διοργανώσεις και ομάδες που ανταγωνίζονται το επίπεδο της Ευρώπης, ενώ το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα (ΤΗΕ LEAGUE) που διεξήχθη, προσέλκυσε στην τελική του φάση, χιλιάδες Ελλήνων θεατών στο πλαίσιο του eGaming στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
O Παναθημαϊκος υλοποιεί το νέο αυτό project σε συνεργασία με την εταιρεία Cowboy TV και υπεύθυνοι του τμήματος θα είναι οι κ. κ. Ανδρέας Δερδεμέζης, Ηλίας Αποστολόπουλος και Μιχάλης Βιλιώτης».
O πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρης Μπαλτάκος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου σχετικά με την είσοδο του Συλλόγου στα eSports:
«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο., πραγματοποιεί μία πρωτοποριακή κίνηση που αναμένεται να προσδώσει στο Σύλλογο σημαντικά οφέλη και παράλληλα, μέσω αυτής της καινοτομίας, απευθυνόμαστε σε Έλληνες παίκτες που ήδη διακρίνονται στο εξωτερικό και πλέον τους δίνουμε έξτρα κίνητρο και οργανωτικό πλαίσιο ως προς την ενασχόλησή τους με τα eSports.
Ο ανταγωνισμός σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και ο συνδυασμός ταχύτητας, ακρίβειας, στρατηγικής σκέψης, ομαδικότητας κ.α. αποδεικνύεται εξαιρετικά ελκυστικός και αποτελεί επιλογή από ευρύ κοινό ως ψυχαγωγία (θεατές) αλλά και καριέρα (παίκτες). Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. όπως και άλλοι κορυφαίοι σύλλογοι παγκοσμίως, εναρμονίζεται στα δεδομένα της εποχής, πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την πρόοδο».
TechIT.gr