Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Γιορτές: Πρόσθετα κιλά που παραμένουν - 10 "υγιεινές" συνήθειες που πρέπει να "κόψετε" το 2017

logo newsletter




Γιορτές: Πρόσθετα κιλά που παραμένουν


Οι ημέρες των γιορτών είναι ημέρες χαράς, ξεκούρασης και διασκέδασης. Πέραν όμως τούτων, είναι και ημέρες που καταναλώνεται αρκετό φαγητό και ποτό, προσθέτοντας κιλά στο σώμα που δεν χάνονται μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα 

frveets.jpg10 "υγιεινές" συνήθειες που πρέπει να "κόψετε" το 2017


Όλοι έχουμε κάποιες συνήθειες που θεωρούμε υγιεινές, συνήθειες στις οποίες “επιμένουμε” επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι μας κάνουν καλό. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι
μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες από αυτές.

Διαβάστε περισσότερα 

Να αφήνω τον σκύλο μου να κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι;

dogets.jpg
To κρεβάτι σας είναι «άβατο» για τον σκύλο σας; Τελικά αν απαγορεύσετε στον σκύλο σας να πλησιάσει στο κρεβάτι σας θα κοιμηθείτε καλύτερα ή χειρότερα; Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι επιτρέποντας στον σκύλο να έλθει στο κρεβάτι, βοηθά κάποιους ανθρώπους να κοιμηθούν καλύτερα, καθώς η παρουσία του σκύλου τους χαρίζει μία αίσθηση ασφάλειας –σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν επί χρόνια οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη μελέτη του ύπνου ότι τα κατοικίδια στο κρεβάτι μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο μας.

Διαβάστε περισσότερα 

4 ερωτήσεις για την ακμή στους ενήλικες


Είναι μία πάθηση ιδιαίτερα συχνή στους εφήβους, καθόλου όμως σπάνια και στους ενήλικες. Πού οφείλεται η καθυστερημένη εμφάνιση ή επανεμφάνισή της;

Διαβάστε περισσότερα 

gks 1Δύσπνοια : Πότε να επισκεφθείτε το γιατρό


Είναι ένα σύμπτωμα το οποίο συχνά είναι φυσικό επακόλουθο. Όμως, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας, που απαιτεί άμεση διερεύνηση από ειδικό.

Διαβάστε περισσότερα 

Συμφώνησαν φαρμακοποιοί και ΕΟΠΥΥ - Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

pharmets.jpg
Υπεγράφη σήμερα επέκταση της συλλογικής σύμβασης προμήθειας φαρμάκων μεταξύ  Υπουργείου Υγείας, Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.). Με την επέκταση της σύμβασης, αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλώσιμων υλικών και θεραπευτικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα 

Guardian: Χάος το ελληνικό σύστημα υγείας – Τι απαντά ο Α. Ξανθός

guardets.jpg

Ότι πεθαίνουν ασθενείς που θα μπορούσαν να επιβιώσουν, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό σύστημα υγείας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα - κόλαφος στον Guardian. Παράλληλα τονίζει ότι η έλλειψη προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και η κατακόρυφη αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων οδηγούν σε αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα 

obeseparents.jpgΚαθυστερημένη η ανάπτυξη των παιδιών που έχουν παχύσαρκους γονείς


Kαθυστερήσεις στην ανάπτυξη των παιδιών προκαλεί η παχυσαρκία των γονέων, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ων ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα 

poloothets.jpgΣύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Τι σχέση έχει με την ινσουλινοαντίσταση


Εξασθενημένη λειτουργία έχει η ινσουλίνη στον οργανισμό των γυναικών που πάσχουναπό σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, επιβεβαιώνει ιταλική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό έντυπο Current Pharmaceautical Design.  

Διαβάστε περισσότερα 

dali.jpgOι πινελιές ενός ζωγράφου μπορούν να «πουν» αν έχει άνοια


Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα έρχονται από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ με επικεφαλής τον ψυχολόγο Δρ Alex Forsythe, ο οποίος ανέλυσε 2.092 έργα 7 διάσημων ζωγράφων. Από αυτούς τους 7, οι δύο (ο Salvador Dali και ο Norval Morrisseau) είναι γνωστό ότι είχαν Parkinson, ενώ δύο ακόμη (ο James Brooks και ο Willem De Kooning) Αlzheimer.

Διαβάστε περισσότερα