Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Υπό συζήτηση ο διαγωνισμός για μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών

Υπό συζήτηση ο διαγωνισμός για μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών
Αθήνα
Επαναφέρει το θέμα του συστήματος προσλήψεων των εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να ανοίξει δρόμο για μόνιμες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, παρά την άρνηση των εκπροσώπων των δανειστών. Έτσι συζητείται εκ νέου θέμα διαγωνισμού ειδικά για την κάλυψη των κενών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι «από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχαμε πλέον των 30.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών».

Στη δήλωσή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) σήμερα, Τρίτη, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε «στη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Δεδομένη επίσης είναι και η νέα κατάσταση που αποτυπώθηκε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ότι δηλαδή οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για το 2017 στοχεύουν όχι στη διαχείριση της κρίσης, αλλά στην αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που μας επιτρέπουν πια οι σαφείς ενδείξεις μιας έστω δειλής αλλά σταθερής αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας».

Στην ίδια δήλωση αναφέρει ότι «οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, την προσφορά των οποίων θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο», όπως σημειώνει εξάλλου, προϊδεάζοντας μάλλον και για κάποιες προβλέψεις του διαγωνισμού. «Μετά το απόλυτα επιτυχημένο άνοιγμα των σχολείων τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έρχονται τώρα οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών να επιβεβαιώσουν την επιστροφή στην κανονικότητα στην Παιδεία».


Μάρνυ Παπαματθαίου
Newsroom ΔΟΛ