Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Παράταση συμβάσεων: Όπισθεν & από άλλο δήμο -Ποιοι συνεχίζουν να επιμένουν

Πίσω από την αρχική του απόφαση να μην παρατείνει τις συμβάσεις των πέντε συμβασιούχων που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, προτίθεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα αλλά και την παρέμβαση του τοπικού Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος είχε διαμηνύσει την περασμένη Παρασκευή στους εργαζόμενους να μην προσέλθουν στην εργασία τους, εκείνοι πήγαν κανονικά αλλά δεν βρήκαν τις κάρτες εργασίας τους στις θέσεις τους.
Αμέσως ειδοποίησαν το τοπικό ΣΕΠΕ, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, μετά από επικοινωνία των Επιθεωρητών Εργασίας με το δήμο, ο κ. Στάμκος να καλέσει τους πέντε συμβασιούχους καθαριότητας στο γραφείο του και να τους ανακοινώσει ότι από αύριο ξεκινουν και πάλι να εργαζόνται. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Πέλλας εμφανίστηκε ενοχλημένος με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Μετά την επιστροφή των πέντε εργαζόμενων στις θέσεις τους μένει τώρα να υπογραφεί η σχετική Διαπιστωτική Πράξη για την παράταση των συμβάσεων έως 31.12.2017 και να αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Μετά την αλλαγή πορείας, αρχικά του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και τώρα του δήμου Πέλλας, οι δήμαρχοι που επιμένουν να μην παρατείνουν τις συμβάσεις είναι αυτοί της Κορίνθου, της Ανατολικής Μάνης, του Ηρακλείου Αττικής, της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, αλλά και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόθεση είχε και ο δήμαρχος Κυθήρων αλλά μετά το δημοσιεύμα της aftodioikisi.gr έκανε πίσω.