Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η κουζίνα είναι πιο βρώμικη από το μπάνιο σας!. Τι κάνετε λάθος;




vromkouzets.jpgΗ κουζίνα είναι πιο βρώμικη από το μπάνιο σας!- Τι κάνετε λάθος;


Μελέτη του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι όσους κανόνες υγιεινής κι αν ακολουθήσουμε στην κουζίνα, η κουζίνα μας θα είναι τελικά πιο βρώμικη από το μπάνιο μας. Το σφουγγάρι που είναι γεμάτο μικρόβια είναι μία μόνο από τις πηγές του προβλήματος. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποια κοινά λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των πιάτων που συμβάλλουν στην εξάπλωση μικροβίων στην κουζίνα σας!

Διαβάστε περισσότερα 

meatets.jpgΤα επεξεργασμένα κρέατα επιδεινώνουν το άσθμα


Έχετε άσθμα; Τότε θα πρέπει μάλλον να “ξεχάσετε” τα λουκάνικα, το σαλάμι και το ζαμπόν, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Thorax, καθώς αυτές οι τροφές επιδεινώνουν τα συμπτώματα του
άσθματος.

Διαβάστε περισσότερα 

thromtest.jpgΘρόμβωση : Ένοχη η θεραπεία με τεστοστερόνη;


Αύξηση του κινδύνου για δημιουργία θρόμβων στο φλεβικό σύστημα εγκυμονεί η θεραπεία υποκατάστασης με τεστοστερόνη, προειδοποιούν  ερευνητές, με επικεφαλής τον Carlos Martinez του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας, Στατιστικής και Πληροφορικής της Φρανκφούρτης, που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στο BMJ.

Διαβάστε περισσότερα 

nyxia.jpgΔείτε από τι κινδυνεύουν όσοι "τρώνε" τα νύχια τους


Το «φάγωμα» των νυχιών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που δεν περιορίζονται στην αντιαισθητική εμφάνισή τους: μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία, λένε οι επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα 

BADSLEEP.jpgΠώς η περίοδός σας επηρεάζει τον ύπνο σας;


Επτά στις δέκα γυναίκες αναφέρουν ότι ο ύπνος τους διαταράσσεται στη διάρκεια της περιόδου τους, εξαιτίας συμπτωμάτων, όπως η ευαισθησία στο στήθος, το πρήξιμο, οι πόνοι στην κοιλιά και οι πονοκέφαλοι.

Διαβάστε περισσότερα 

Papayas.jpg4 φρούτα που αξίζει να βάλετε στη διατροφή σας


Πέρα από τις συνηθισμένες επιλογές, τα μήλα, τις μπανάνες και τα πορτοκάλια, υπάρχουν πολλά άλλα φρούτα, που μπορούν να μας προσφέρουν διαφορετικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Εμπλουτίζοντας την γκάμα των φρούτων που καταναλώνετε, θα βελτιώσετε σημαντικά την υγεία σας.

Διαβάστε περισσότερα 

poorness.jpgΗ φτώχεια δεν μεγαλώνει υγιείς ενήλικες


Τα φτωχά παιδιά έχουν μεγαλώνοντας πολλά σωματικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell, που δημοσεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Διαβάστε περισσότερα 

thesmoi1ets.jpgΑ. Ξανθός: «Μελετάμε τρόπο επιτάχυνσης των προσλήψεων»


Έναν τρόπο επιτάχυνσης και αλλαγής όλου του μοντέλου πρόσληψης των νοσοκομειακών γιατρών μελετά, σε πρώτη φάση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, κ. Α. Ξανθού, στον Alpha Radio.

Διαβάστε περισσότερα 

pasisteets.jpgΣτο ΣτΕ η ΠΑΣΙΔΙΚ για τις 86 νέες εξετάσεις


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγε ο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Ιατρικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για την ένταξη των 86 νέων εξετάσεων στη λίστα του ΕΟΠYΥ. Παράλληλα κάνει λόγο για δήθεν «κοινωνική πολιτική» με δαπάνες των ιδιωτών παρόχων.

Διαβάστε περισσότερα 

unhdocets.jpgΣτη Δικαιοσύνη ο ΙΣΑ για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα


Ότι θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τον ιατρικό κόσμο, ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr