Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ο άγιος... Μάριν έφερε τη λύτρωση στο 93΄... Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1
Ο Μάρκο Μάριν ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός μέσος, μπήκε στο 79', σκόραρε στο 90+3' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του 2-1, επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική της Super League. «Ερυθρόλευκη» τρικυμία και αποδοκιμασίες στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα (27'), ο Φορτούνης με «κεραυνό» ισοφάρισε στο 54'.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με αρκετή όρεξη και μόλις στο 2ο λεπτό ο Φορτούνης ανάγκασε τον Ντοναρούμα σε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ, στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 10΄ σουτ του Μανθάτη έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 13΄ ο Ιταλός τερματοφύλακας του Αστέρα πραγματοποίησε νέα σωτήρια επέμβαση, σε κεφαλιά του Μποτία από κόρνερ του Φορτούνη.

Σταδιακά όμως η απόδοση των «ερυθρόλευκων» άρχισε να φθίνει, την ώρα που οι Αρκάδες είχαν ανέβει κάποια μέτρα στο γήπεδο και με πίεση ψηλά ανάγκαζαν συχνά στο λάθος τους αντιπάλους τους. Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν για άλλη μια φορά «παιδική χαρά», με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας να «σημαδεύουν» τον άξονα για να εκμεταλλευτούν την εμφανή αδυναμία στο κέντρο άμυνας της πειραϊκής ομάδας, όπου συχνά έβγαιναν δύο και τρεις παίκτες καθώς οι κεντρικοί μέσοι του πρωταθλητή δεν μάρκαραν.

Στο 26ο λεπτό ο διαιτητής Βάτσιος είδε πέναλτι του Λεάλι στον Μάσα, σε φάση που ο Αργεντινός πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια περισσότερο επιδίωξε την επαφή παρά τον βρήκε ο Ιταλός πορτιέρε. Το «θύμα» ανέλαβε την εκτέλεσή του, νίκησε τον Λεάλι και οι Τριπολιτσιώτες άνοιξαν το σκορ, ενώ στο 37΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2.

Ο Μποτία έκανε λάθος, ο Βιάνα πρόλαβε τον Μανιά και ο Λεάλι έτρεξε να προλάβει την μπάλα πριν καταλήξει κόρνερ, αλλά στην προσπάθειά του να πασάρει την έστειλε στον Μανιά. Ο επιθετικός των Αρκάδων προσπάθησε να σκοράρει στην άδεια εστία από πλάγια δεξιά θέση, αλλά ο Μποτία απομάκρυνε στη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώριο κι έτσι μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη. Στο 48΄ ο Μανθάτης σέντραρε από δεξιά, ο Καρντόσο πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντοναρούμα. Στο 50΄ το απευθείας φάουλ του Φορτούνη έφυγε άουτ, στο 51΄ ο Ντοναρούμα έκανε νέο «θαύμα» αποκρούοντας την κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, αλλά στο 54΄ δεν κατόρθωσε να αντιδράσει στον «κεραυνό» του διεθνή μεσοεπιθετικού από τα 25 μέτρα και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν.

Στο 73΄ ο Ιντέγε «έστρωσε» με το κεφάλι στον Φορτούνη, ο οποίος σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του Ντοναρούμα, στο 76΄ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του ίδιου έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, στο 82΄ το αριστερό σουτ του ίδιου είχε ανάλογη κατάληξη, στο 87΄ η δύσκολα εκτελεσμένη κεφαλιά του Ιντέγε έφυγε άουτ, για να σκοράρει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις ο Μάριν, που ήταν το πρώτο του στον Ολυμπιακό και πολύ σημαντικό, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (64' Ανδρούτσος, Μάρτινς, Μανθάτης (79΄ Μάριν), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (71' Ιντέγε)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ Σίλβα, Γιαννούλης, Σελίν, Μπέρτος, Τσουκαλάς, Δημούτσος (79' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Μάσα (59' Φαρίνια), Καλτσάς, Μανιάς (67' Χαμντανί).