Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Νέα δημοσκόπηση: «Γαλάζιο» προβάδισμα 10,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 10 μονάδες
Προβάδισμα 10,5 μονάδων χωρίς αναγωγή στην πρόθεση ψήφου της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει νέα δημοσκόπηση.
Στην πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Interview, για τη «Βεργίνα Τηλεόραση», Τα αποτελέσματα της επίκαιρης αυτής έρευνας παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Άννας Τσίμου «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα».

Αυτοπροσχέδιο
Σε δείγμα 1.000 ατόμων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,9%, έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της δημοσκόπησης οι ΑΝΕΛ, αλλά και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν ποσοστό 2.5% , ενώ το Ποτάμι εμφανίζει αισθητά μειωμένα τα ποσοστά του στο 2%. Τρίτο και τέταρτο κόμμα που θα ψήφιζαν οι ερωτηθέντες «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές», είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6.0% και το ΚΚΕ 5.0%. Σημαντική ωστόσο είναι και η διαφορά που καταγράφεται στη συσπείρωση των κομμάτων με τη ΝΔ να καταγράφει 79.0% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34.0%.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, πρώτος σε ποσοστά (65.9%) εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στη δεύτερη θέση είναι οι Μάκης Βορίδης (59.9%) , Κώστας Χατζηδάκης (59.5%) και Βασίλης Οικονόμου (40.9%).

Αυτοπροσχέδιο
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 68% απαντά ότι η ΝΔ θα κέρδιζε τις εκλογές, αν αυτές γίνονταν αύριο, ενώ το 13% απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοπροσχέδιο
Αυτοπροσχέδιο
Ακόμη, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η Ρωσία είναι η πιο φιλική χώρα απέναντι στην Ελλάδα- σε ποσοστό 43%  , τις ΗΠΑ με μεγάλη διαφορά στο 16% και τη Γερμανία στο 13%.- ενώ το 39% απαντά ότι εκτιμά περισσότερο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ανάμεσα στους ξένους ηγέτες., την Άνγκελα Μέρκελ 11%, ενώ τον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τράμπ μόλις 9%!
Αυτοπροσχέδιο
Αυτοπροσχέδιο
Αυτοπροσχέδιο
Αυτοπροσχέδιο