Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ανσαριφάρντ και πρώτο βήμα για Ολυμπιακό Ισοπαλία-έκπληξη 1-1 με τον Άρη για το Κύπελλο

Ανσαριφάρντ και πρώτο βήμα για Ολυμπιακό
Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Κυπέλλου  απέκτησε ο Ολυμπιακός που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Αρη , στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην Θεσσαλονίκη και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. 
Ντεμπούτο με γκολ για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδος. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Ρέτσο και Νικολάου, που έδειξαν ότι έχουν τα φόντα για να αποτελέσουν το μελλοντικό αμυντικό δίδυμο του Θρύλου.
O Ολυμπιακός εκτός από τη φάση του γκολ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Αρη, ενώ αντίθετα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στα καρέ του Διούδη, ο οποίος έπιανε τα... άπιαστα και γλίτωσε την ομάδα του από τη βέβαιη ήττα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ρεβάνς με τους Θεσσαλονικείς είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου,στο Καραϊσκάκη .

 Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Αρη. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα του Ντούνη και άνοιξαν το σκορ με τον Μιλούνοβιτς στο 13΄ .
Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ αύξησε την πίεση στα καρέ του Διούδη και στο 17’ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Καρντόσο «έσπασε» την μπάλα στον Σισοκό, ο Γάλλος μπακ έκανε το σουτ, όμως, ο Διούδης απέκρουσε με τα πόδια και στη συνέχεια ο Ελιουνούσι αστόχησε από πλάγια θέση.
Οι φιλοξενούμενοι πολιορκούσαν την περιοχή του Αρη και απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 38’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Καρντόσο. Ο Παραγουανός στράικερ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει ο Φιγκέιρας, ο Διούδης απέκρουσε την μπάλα, η οποία χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε από την άμυνα του Αρη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ακόμα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Η μπάλα μετά την άστοχη έξοδο του Διούδη έφτασε στον Ελιουνούσι, ο οποίος έκανε σέντρα-σουτ, με τον Καρντόσο να πιάνει την κεφαλιά και τον πορτιέρο του Αρη να απομακρύνει κυριολεκτικά την μπάλα πάνω στη γραμμή. 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο 50’ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη φάση στην επανάληψη. Ο Καρντόσο έστρωσε στον Ελιουνούσι, ο οποίος έπιασε το σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε δίπλα ακριβώς από την εστία του Διούδη. Στο 70’ ο Αρης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ρόβας με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το σκληρό μαρκάρισμα στον Μανθάτη. Στο 71’ ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ανδρούτσο, οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 76’ ο Ανσαριφάρντ έπιασε το βολέ στην κίνηση, με τον Διούδη να πέφτει και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.Ο,τι δεν κατάφερε ο Ιρανός στο 76’ το έκανε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Φιγκέιρας, ο Πορτογάλος έκανε το γύρισμα στον Ανσαριφάρντ, που με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.  Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή. Ο Μιλιβόγεβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι», όμως, ο Διούδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ετσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Άρης (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90+2' Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (76΄ Παυλίδης), Ντούνης (82’ Πίτου Γκαρσία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης (68’ Ανδρούτσος), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι, Αλί Σισοκό, Καμπιάσο (75’ Μιλιβόγεβιτς), Νικολάου, Ρέστος, Μανθάτης (75’ Σεμπά), Φιγκέιρας