Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Όχι κρέμες και αποσμητικά πριν από τη μαστογραφία

stogiatro.gr 

Όχι κρέμες και αποσμητικά πριν από τη μαστογραφία

mamogets.jpg

Εικόνα αποτιτανώσεων (ασβεστώσεων) που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες, μοιάζοντας με παθολογικό εύρημα, είναι ενδεχόμενο να δημιουργούν στον απεικονιστικό έλεγχο με μαστογραφία τα διάφορα καλλυντικά σώματος που χρησιμοποιούνται την ίδια ημέρα της εξέτασης, επισημαίνει ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού Κέντρου Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα 

highheelpain.jpgΦροντίστε τα πόδια σας


Πόσες φορές έχετε επιστρέψει στο σπίτι, μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά, τα ψώνια στα μαγαζιά, από μια νυχτερινή έξοδο και το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι να βγάλετε τα παπούτσια σας και να τα τεντώσετε ψηλά, γιατί τα
πόδια σας πονούν αφόρητα; Τι πρέπει να κάνετε αν αυτό συμβαίνει συχνά;

Διαβάστε περισσότερα 

christmas-treejpg.jpgΠρολάβετε τα ατυχήματα τις γιορτές


Συμβουλές για χαρούμενες γιορτές χωρίς λαχτάρες δίνει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος». Για να προλάβετε τα παιδικά ατυχήματα τις γιορτές προσέξτε τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα 

internet_addiction.jpgΑναγνωρίστε τον εθισμό στο Διαδίκτυο


«Σήμα κινδύνου» προς γονείς και εκπαιδευτικούς για τον εθισμό των νέων στο διαδίκτυο, εκπέμπουν παιδοψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές. Το πρόβλημα τείνει να λάβει διαστάσεις «επιδημίας», με το ποσοστό εθισμού στην Ασία να ξεπερνά το 10%, στην Αμερική το 7,5% και στην Ελλάδα να κινείται κοντά στο 10%.

Διαβάστε περισσότερα 

bautydiets.jpgΤο ημερολόγιο της ομορφιάς πριν το ρεβεγιόν


Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και τα ρεβεγιόν, πολλοί αναζητούν γρήγορες και όσο το δυνατόν πιο οικονομικές λύσεις ώστε να ανανεώσουν την εμφάνιση του προσώπου τους και να δείχνουν πιο ξεκούραστοι, νεανικοί και λαμπεροί από ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα 

petgift.jpgΑπόκτηση κατοικιδίου: Μια πράξη αγάπης και ευθύνης


Επειδή αυτές τις μέρες πολλοί θα σκεφθούν την απόκτηση ενός κατοικιδίου, ως δώρου –συνήθως για τα παιδιά τους, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου ζώου δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν είναι μόνο μια πράξη αγάπης προς τα ζώα, αλλά και μια πράξη ευθύνης και υποχρεώσεων απέναντι σε αυτά. 

Διαβάστε περισσότερα 

canceretsyp.jpgΚέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στην Αθήνα

   
Με στόχο την ενίσχυση της διεπιστημονικής έρευνας για τον καρκίνο και κυρίως τη βελτίωση της ζωής των καρκινοπαθών κινείται η πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο στην Αθήνα (ΟΚΕΚ-Α), σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. «Φρένο» στην υλοποίηση του εγχειρήματος βάζει η έλλειψη κονδυλίων, καθώς αναζητούνται ακόμα οι πρώτες πηγές χρηματοδότησης. 

Διαβάστε περισσότερα 

mpaskoildia.jpgΜπασκόζος: Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση θα μας βοηθήσει να διορθώσουμε τα «κακώς κείμενα»


Τη δημιουργία κατάλληλων βάσεων και υποδομών  για την απόδοση σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο χώρο της υγείας αλλά και για να αποκτηθούν οι μόνιμοι μηχανισμοί που θα επιτρέψουν την ανάλυση των στοιχείων λειτουργίας του ΕΣΥ, έχει ως στόχο η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ), κ. Ιωάννη Μπασκόζου, σε σχετική εκδήλωση.

Διαβάστε περισσότερα 

Astellas: Διάκριση στην Επιχειρηματική Αριστεία

astets.jpg
Η  Astellas Φαρμακευτική,  διακρίθηκε στα επίπεδα  Επιχειρηματικής Αριστείας –EFQM και συγκεκριμένα, στο 1ο Επίπεδο για τη «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία –CommittedtoExcellence 2Star 2016», για την προσήλωσή της σε αυτήν, μέσω της καλά μελετημένης επιχειρηματικής στρατηγικής και των άριστων διαδικασιών λειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα 

1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου ΣΦΕΕ: Έντονο το ενδιαφέρον του φαρμακευτικού κλάδου

sfeeconets.jpg
Τη μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση πάνω σε ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο και ανταλλαγή απόψεων επί δύσκολων ζητημάτων, όπως η διαφάνεια, η δεοντολογία, η δημοσιοποίηση παροχών προς τους επαγγελματίες Υγείας ανέδειξε το 1ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Δικαίου, που διοργάνωσε ο ΣΦΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα