Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δάκρυα, θρήνος για τη "Σταχτοπούτα" του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

Εις μνήμην: Τα σκίτσα για τη Σαπεκοένσε που προκαλούν ρίγη [pics]
Δάκρυα, θρήνος και ένα τεράστιο γιατί. Η Σαπεκοένσε, η "Σταχτοπούτα" του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου έγραψε το όνομά της στον μακρύ κατάλογο με τις ομάδες που ξεκληρίστηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα.
Η τραγωδία στην Κολομβία, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας ενόψει του πρώτου τελικού του Copa Sudamericana, έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τους οπαδούς της ομάδας ή τους οπαδούς του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Μόνο τρεις ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε, της ομάδας που πριν μερικά χρόνια αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία της Βραζιλίας, σώθηκαν από το αεροπορικό δυστύχημα. Όλοι οι υπόλοιποι, μαζί με προπονητές, φροντιστές και δημοσιογράφους που ακολουθούσαν την αποστολή, βρίσκονται πια στον παράδεισο.
Και εκεί γίνεται η "στέψη" τους. Αυτή που δεν κατάφεραν να γευτούν μέσα στο γήπεδο. Αποτυπώνεται σε δυο συγκλονιστικά σκίτσα που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες τα social media. Στο ένα, ο Θεός στέφει τους παίκτες της Σαπεκοένσε. Το σκίτσο, που έγινε πρωτοσέλιδο στην Ole της Αργεντινής, μοιράστηκε μέσω twitter και ο Λιονέλ Μέσι. Πως μπορεί να μην είναι συγκλονισμένος όταν πριν από μερικές μέρες είχε χρησιμοποιήσει, με την εθνική Αργεντινής, το ίδιο αεροπλάνο.
Το δεύτερο, δείχνει ένα αεροπλάνο με τα χρώματα και το λογότυπο της ομάδας να πετά προς τον παράδεισο.

newsit.gr