Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κινδύνεψε και από την Αναγέννηση Καρδίτσας η ΑΕΚ!, κόλλησε στη λάσπη

Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΚ 2-2Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της – στον 6ο όμιλο – και να «σφραγίσει» την παρουσία της στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αναγέννηση, στην Καρδίτσα, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0. Και μάλιστα, στο τέλος κινδύνεψε να απωλέσει και τον βαθμό της ισοπαλίας... Η ΑΕΚ, παραμένει πρώτη με 4 πόντους, ενώ η Αναγέννηση πήρε τον πρώτο της βαθμό. Αν όμως αύριο (Τετάρτη) η Λαμία κερδίσει στην Κέρκυρα, τότε θα προσπεράσει την Ένωση κατά δύο βαθμούς.

Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν το μόνο κακό στην Καρδίτσα. Υπήρχε και η (εξίσου, αν όχι περισσότερο) κακή νοοτροπία και αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Οι αλλαγές και ο αγωνιστικός χώρος, δεν (θα πρέπει) να αποτελέσουν άλλοθι. Οι «κιτρινόμαυροι», παίζοντας υπό τις ίδιες συνθήκες με τους αντιπάλους τους, βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ του Πέκχαρτ Το μόνο λοιπόν που είχαν να κάνουν, ήταν να κρατήσουν τη διαφορά. Δεν το κατάφεραν. Οι γηπεδούχοι με πίστη και πάθος μείωσαν και ισοφάρισαν (Τζέκος, Μάιγκα). Και όχι μόνο αυτό. Αλλά είχαν και δύο ευκαιρίες να κερδίσουν. Αμφότερες στα τελειώματα. Η μια με τον Τζέκο (90') που είδε τον Ανέστη εκτός θέσης και - έξω από την περιοχή - έκανε ένα πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Και η άλλη με τον Καραγιάννη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε (90'+2').
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46' Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (81' Τσόπελας), Ντιατά (Ξέρρας).
AEΚ (Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79' Αλμέιδα), Ροντρίγκες (86' Αραβίδης), Ζόριτς (67' Ντίντακ), Πέκχαρτ.