Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κοινωφελής: Πώς κατανέμονται 2.500 θέσεις σε hot spot – Όλες οι ειδικότητες

Την τελική κατανομή για τις 2.500 προσλήψεις που θα γίνουν σε 24 hot spot σε όλη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότερες θέσεις (748) δινονται στα Κέντρα Φιλοξενίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536). Αναφορικά με τις ειδικότητες τη μερίδα του λέοντος καταλαμβανουν το Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων (891) και το Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας  (559)

Αφορμή στάθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών Ράνιας Αντωνοπούλου και του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και οι ισχυρισμοί του ότι μετά από δική του παρέμβαση δόθηκαν 150 θέσεις στα Κέντρα Φιλοξενίας στη Στερεά Ελλάδα.  «Στις 9 Μαρτίου 2016 προαναγγείλαμε με Δελτίο Τύπου την έναρξη προγράμματος για 2.297 ανέργους, οι οποίοι, όπως αναφερόταν επί λέξει στο Δελτίο, ‘θα στελεχώσουν  άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των  προσφύγων’», αναφέρε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας. Και συνεχίζει: «Τον περασμένο Μάιο, με βάση τις ανάγκες που είχε καταγράψει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος για 2500 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν στις δομές υποστήριξης των προσφύγων σε 8 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Στερεάς Ελλάδας. Επισυνάπτεται  πίνακας με την ακριβή κατανομή ανά Δήμο. Χθες ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε για αποκλεισμό, σήμερα επαίρεται για την πολιτική του επιρροή στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι χάρη σε εκείνον θα στελεχωθούν τα Κέντρα Φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας. Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό, άλλαξε εν μια νυκτί εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr τις επόμενες ημέρες αναμένεται, να δημοσιευθούν από το υπουργείο Εργασίας οι πρώτες προκηρύξεις για τη νέα οκτάμηνη Κοινωφελή Εργασία μεταξύ των οποίων και οι 2.500 θέσεις στα hot spot.
 Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης
Με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, σε τοπικό ραδιοφωνικό  σταθμό της Λαμίας, με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι με δική του παρέμβαση η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει τα κέντρα φιλοξενίας  της Περιφέρειας του στο επερχόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων, από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, υπενθυμίζονται τα εξής:
Στις 9 Μαρτίου 2016 προαναγγείλαμε με Δελτίο Τύπου την έναρξη προγράμματος για 2.297 ανέργους, οι οποίοι, όπως αναφερόταν επί λέξει στο Δελτίο, «θα στελεχώσουν  άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των  προσφύγων»
Τον περασμένο Μάιο, με βάση τις ανάγκες που είχε καταγράψει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος για 2500 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν στις δομές υποστήριξης των προσφύγων σε 8 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Στερεάς Ελλάδας. Επισυνάπτεται  πίνακας με την ακριβή κατανομή ανά Δήμο.
Χθες ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε για αποκλεισμό, σήμερα επαίρεται για την πολιτική του επιρροή στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι χάρη σε εκείνον θα στελεχωθούν τα Κέντρα Φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας. Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό, άλλαξε εν μια νυκτί εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται.
Το προσφυγικό είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ανούσια πολιτική αντιπαράθεση.
Κατανομή Προσφυγικού Ά κύκλου 

aftodioikisi.gr