Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τον αριθμό του προσωπικού που εργάζεται στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ.





Την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ. αλλά και τη μη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου για τους τελευταίους μήνες, επισημαίνει με γραπτή ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παν.Κουρουμπλή και Υπ.Οικονομικών Ε.Τσακαλώτο ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας. 

Ο κ. Δήμας ζητά να μάθει από τα αρμόδια Υπουργεία τους λόγους που τα στοιχεία του Μαρτίου και του Απριλίου 2016 δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στο σχετικό ιστότοπο του Μητρώου apografi.yap.gov.gr, το πως αιτιολογείται η αύξηση στα μεγέθη όλων των κατηγοριών αλλά και το ποιες ανάγκες κλήθηκαν να καλύψουν οι επιπλέον 7.744 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν ως Έκτακτο Προσωπικό στο Ελληνικό Δημόσιο μεταξύ του Δεκεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2016.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
ΠΡΟΣ:
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
ΘΕΜΑ: Στοιχεία για το Προσωπικό που εργάζεται στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ.
Με βάση το Ν.3845/2010 (ΦΕΚ 65/τ.Α’) και το N4111-2013 (ΦΕΚ 18/τ.Α’) δημιουργήθηκε το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή), με στόχο να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο πληροφόρησης τόσο για τους πολίτες όσο και για τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Η απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού στο Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της κυβερνητικής δραστηριότητας στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και των γενικότερων συνεπειών της.
Προκαλεί εύλογη απορία λοιπόν, γιατί η Κυβέρνηση δεν επικαιροποιεί τακτικά τα δεδομένα αυτά, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πλέον πρόσφατα στοιχεία. Σύμφωνα με την κυβερνητική ιστοσελίδα apografi.yap.gov.gr, τα τελευταία στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αφορούν το μήνα Φεβρουάριο 2016, από τα οποία προκύπτουν τα εξής:

  




 
Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί: 
α) Για ποιο λόγο δεν έχουν αναρτηθεί τα στοιχεία για τους μήνες Μάρτιο 2016 και Απρίλιο 2016;
β) Πως αιτιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση σε όλες τις κατηγορίες και ειδικότερα στο Έκτακτο Προσωπικό (+7.744 εργαζόμενοι) μεταξύ των μηνών Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2016; Που τοποθετήθηκαν οι επιπλέον αυτοί εργαζόμενοι και ποιες ανάγκες καλύπτουν;