Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου είναι μια απόφαση που κινείται στην τελείως λάθος κατεύθυνση.»


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα το 1ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και να συνομιλήσω με τους δασκάλους και τα παιδιά. Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους του σχολείου αυτού, για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελούν. Και να επισημάνω το γεγονός ότι τα ενισχυμένα ολοήμερα σχολεία έχουν αγκαλιαστεί και από τα παιδιά και από τους δασκάλους. 

Δυστυχώς, η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, έτσι όπως προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, είναι μια απόφαση που κινείται στην τελείως λάθος κατεύθυνση. Είναι μια υποβάθμιση η οποία, δυστυχώς, έχει και ταξικό πρόσημο, διότι αποκλείει πια, από τα ολοήμερα σχολεία, παιδιά ανέργων οικογενειών.

Αλλά είναι και μια υποβάθμιση η οποία, δυστυχώς, δεν προωθεί εκείνες ακριβώς τις δεξιότητες - τα παιδιά μας πρέπει, τη σημερινή εποχή, να αποκτούν δεξιότητες - που προωθούσε το ενισχυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου. 
 
Δεσμεύομαι, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα ενισχύσω, και πάλι, το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου. Έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας - ειδικότερα στα μικρότερα παιδιά μας - τη δυνατότητα να διευρύνουν το γνωστικό τους αντικείμενο. Να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες, πρόσβαση στον πολιτισμό μας, που τόσο πολύτιμες θα τους είναι στη ζωή τους από εδώ και στο εξής».