Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Εκεί ψηλά στα Ιμαλάια του ψεύδους και της καταστροφής


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τακτική της κατασκευής εξωτερικών εχθρών για αποπροσανατολισμό και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης (λέμε τώρα) της χώρας από την «πρώτη φορά αριστεροδεξιά».
Πότε η τρόικα εξωτερικού, πότε η τρόικα εσωτερικού, πότε το ΔΝΤ, πότε οι ολιγάρχες, οι μιντιάρχες, η διαπλοκή, όλοι αυτοί μαζί και άλλοι τόσοι έχουν βαλθεί να συκοφαντούν και να εμποδίζουν το θεάρεστο έργο αυτής της θεόσταλτης κυβέρνησης.
Η αποκάλυψη ότι ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε τέσσερα μυστικά ραντεβού με τον εκδότη κ. Ψυχάρη, χάλασε τη μανέστρα του αγώνα κατά του «μεγάλου εχθρού».

Έτσι είναι. Όταν σκάβεις τον λάκκο του άλλου, πέφτεις ο ίδιος μέσα.
Τώρα επικαλείται τον νόμο της ομερτά (το νόμο της σιωπής της μαφίας) και λέει πως δεν θα την ανεχθεί.
Την ώρα που ο ίδιος επιδίωξε το νόμο της σιωπής, πηγαίνοντας σε μυστικές συναντήσεις.
Οι πρωθυπουργοί, οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχηγοί των κομμάτων, συνηθίζεται να επισκέπτονται δημοσιογραφικά συγκροτήματα. Αλλά επισήμως και στο φως της ημέρας.
Στις περιπτώσεις αυτές παρατίθεται ένα γεύμα εργασίας με στελέχη του μέσου ενημέρωσης και ανταλλάσσονται απόψεις.
Επίσης, συνηθίζονται και οι off the record συναντήσεις των πολιτικών με δημοσιογράφους, προκειμένου οι εκπρόσωποι της κοινής γνώμης να γνωρίζουν και να ενημερώνονται για θέματα μείζονος εθνικής σημασίας, για το πώς θα χειριστεί κάποια λεπτά θέματα η κυβέρνηση. Και μετά οι δημοσιογράφοι πράττουν ανάλογα με τη συνείδηση και το αίσθημα του καθήκοντος που τους διακατέχει.
Σήμερα, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Τσίπρας, ο δήθεν μέγας πολέμιος της διαπλοκής, συνδιαλεγόταν με αυτούς που ο ίδιος αποκαλούσε και αποκαλεί διαπλοκή, κοροϊδεύοντας τον λαό ότι τάχα τους πολεμάει.
Προκύπτει ότι όλα αυτά τα περί διαπλοκής και μιντιαρχών που κατήγγειλε και καταγγέλλει ήταν αέρας κοπανιστός, φούμο στα μάτια του λαού.
Μία είναι η αλήθεια: Το ψέμα τους είναι τόσο μεγάλο και τόσο ψηλό, όσο τα Ιμαλάια.
Και η καταστροφή που έχουν προκαλέσει στη χώρα ξεπερνά την κορυφή των Ιμαλαϊων.
Δηλαδή, Ιμαλάια είναι το ψέμα τους και η καταστροφή που έχουν προκαλέσει στη χώρα… 

ελευθερη ζωνη