Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Με πολλές αλλαγές ο Ολυμπιακός στην Τούμπα

Με πολλές αλλαγές στην Τούμπα Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Μάρκο Σίλβα, έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά.
Οι Πειραιώτες θα έχουν πολλές αλλαγές στη βασική τους εντεκάδα σε σχέση με τα δύο τελευταία ματς κόντρα σε Αντερλεχτ και Βέροια, με τα προβλήματα τραυματισμών να είναι πολλά και να αναγκάζουν τον Σίλβα να «ανακατέψει την τράπουλα».

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφορικά με το αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» αναφέρουν ότι τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο (που είχε παίξει και στα προηγούμενα ματς Κυπέλλου) και όχι ο Ρομπέρτο.
Αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν σκοπεύει να αλλάξει γκολκίπερ λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και του βαθμού δυσκολίας του, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Καπίνο. Στο δεξί άκρο της άμυνας των Πειραιωτών θα παίξει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα.
Στόπερ θα είναι ο Μποτία με τον Σιόβα, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο έκπληξης με τον Ντα Κόστα στη θέση του Ελληνα στόπερ. Στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί ο Λεάντρο Σαλίνο, καθώς ο Αρτούρ Μαζουάκου δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι έμεινε εκτός αποστολής. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος μπακ έχει ξαναπαίξει αριστερό μπακ και μάλιστα είχε καλή απόδοση. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επιστρέφουν στο βασικό σχήμα ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς και ο Εστέμπαν Καμπιάσο, οι οποίοι είχαν παίξει κόντρα στην Αντερλεχτ αλλά δεν είχαν αγωνιστεί στο ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Βέροια.
Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Κώστας Φορτούνης, με τον Σίλβα να περιμένει πολλά από τον Ελληνα μέσο στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αναφορικά με τα δύο άκρα της επίθεσης φαίνεται ότι ο Νταβίντ Φουστέρ θα είναι και πάλι στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού ενώ και ο Σεμπά «κερδίζει» τον Πουλίδο. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνά κάποιος ότι οι δύο βασικοί εξτρέμ του Ολυμπιακού, οι Πάρντο και Ντουρμάζ, είναι νοκ άουτ από το σημερινό ματς λόγω τραυματισμών. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης των πρωταθλητών Ελλάδας θα είναι ο Ιντέγε.
Σφίγγει τα δόντια ο Ομάρ για να παίξει
Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έκανε μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διήμερο προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ελάχιστοι πίστευαν πως ο Νορβηγός θα έθετε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του. Ο Ομάρ προπονήθηκε με την ομάδα χθες, μίλησε με τον Σίλβα και του είπε πως είναι έτοιμος να παίξει και ο Πορτογάλος τεχνικός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο 39χρονος κόουτς μίλησε και με τον Σιόβα (ταλαιπωρήθκε από ίωση για τρεις μέρες) πριν συμπεριλάβει τον Ελληνα στόπερ στην αποστολή της ομάδας του Πειραιά.
Θέλει το τρία στα τρία
Η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, είναι το τρίτο παιχνίδι στο οποίο θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Εχουν προηγηθεί τα δύο ματς του πρωταθλήματος, στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν ισάριθμες νίκες. Στόχος λοιπόν της ομάδας του Πειραιά, όπως τόνισε και ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Βέροια, είναι η νίκη κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά.
Ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει σήμερα το τρία στα τρία απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και αν οι «ερυθρόλευκοι» τα καταφέρουν, τότε θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το ματς στην Τούμπα για το πρωτάθλημα ήταν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τον Ολυμπιακό και τα «φώτα» ήταν στραμμένα στον Μάρκο Σίλβα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 σ' ένα ματς που διαχειρίστηκαν πολύ καλά το προβάδισμα που πήραν στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς, δίνοντας χώρο στο δεύτερο ημίχρονο στον ΠΑΟΚ και προσέχοντας πολύ την αμυντική τους λειτουργία. Σε ό,τι αφορά το ματς του δεύτερου γύρου στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 (με γκολ του Ομάρ στο 8') σε μια αναμέτρηση που οι Πειραιώτες δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε πολύ νωρίς στο ματς αλλά ο ΠΑΟΚ δεν «έψαξε» την ισοφάριση, δείχνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν να μη δεχθεί δεύτερο γκολ κι εν συνεχεία «ανοίξει» το σκορ, όπως είχε γίνει στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (4-0). Απομένει να φανεί αν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» θα πετύχουν τρίτη συνεχόμενη νίκη επί του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του Απρίλη (6 ή 7 του επόμενου μήνα).


[ "Goal" ]