Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες - Σε εξέλιξη η συζήτηση (LIVE)


Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων
Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης διεξάγεται το απόγευμα της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες. «Τα ΜΜΕ έκαναν πλειοψηφία και κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε στην αρχή της διαδικασίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε να μην διεξαχθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή.
«Η διαδικασία είχε παραλύσει εδώ και 25 χρόνια, γιατί ο νόμος προέβλεπε τον διαγωνισμό» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και πρόσθεσε πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βιάζεται να προχωρήσει τη διαδικασία.

Σκληρή κόντρα της προεδρεύουσας στη συζήτηση Τασίας Χριστοδουλοπούλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ζητούσε επίμονα να πάρει τον λόγο.

«Είστε πράγματι προβληματικός» του είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου και τον κατηγόρησε για «τσουμπουκά».

Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις για μετάδοση υψηλής ευκρίνεια (HD). Η τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο περί «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές», το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

Προβλέπεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης αυτής η διαγωνιστική διαδικασία για την χορήγηση των αδειών διενεργείται από τον υπουργό Επικρατείας που εκδίδει την σχετική προκήρυξη (αντί του ΕΣΡ) και χορηγεί τις άδειες.

Επίσης, ορίζεται ότι η τιμή εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.