Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου «Η Κυβέρνηση οδήγησε σε ΄΄ασφυξία΄΄ νοικοκυριά και επιχειρήσεις»
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση σχετικά με τη μείωση της επιστροφής φόρων προς τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις.

Για το θέμα αυτό, ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, κ. Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στέγνωσε την αγορά.

Με τις πρακτικές που εφαρμόζει έχει οδηγήσει σε ΄΄ασφυξία΄΄ νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το δελτίο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το 2015, επεστράφησαν 448.000.000 ευρώ λιγότερα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί και από όσα είχαν επιστραφεί το 2014.

Αυτά τα 448.000.000 ευρώ λείπουν από την αγορά, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε μια εποχή που οι ανάγκες για ρευστότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Και επιπλέον επιβαρυμένες από την ’’εσωτερική στάση πληρωμών’’, που το Κράτος κήρυξε το 2015. Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, το 2014, προέβη σε επιστροφές φόρων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ύψους 3 δις 370 εκατομμυρίων ευρώ».