Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το πρώτο (μετεκλογικό) αίμα ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη…

Το πρώτο (μετεκλογικό) αίμα ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη…
Το πρώτο μετεκλογικό… αίμα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χύθηκε με αφορμή το προσφυγικό και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.
Η έγκυρη στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη αναδεικνύει την απουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεγαλύτερη σημασία ωστόσο έχουν οι διαρροές από την πλευρά των συνεργατών του ηττημένου στη μάχη της 10ης Ιανουαρίου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγράφει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, από την πλευρά Μεϊμαράκη επισημάνθηκε ότι ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δρομολογηθεί πρώτα η δημιουργία hot spots από την πλευρά της Τουρκίας, και στη συνέχεια να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο δρόμο η Ελλάδα.
Μια τακτική που εγκαταλείφθηκε, καθώς σήμερα εγκαλείται η Ελλάδα, και με τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία βρίσκεται στο απυρόβλητο, και… επιχορηγείται για να ανταποκριθεί σε δεσμεύσεις που έπρεπε προ πολλού να έχει υλοποιήσει.
Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε αν η απόσταση που εξαρχής φάνηκε ότι χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα συνεχίσει ως έχει και… διευρυνόμενη, ή θα βρεθούν οι κοινοί τόποι, για να κλείσει το μέτωπο.

ysterografa.gr