Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου , το Δερβένι τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο & Βαπτιστή ( ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

103 5780
Στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου, στο Δερβένι, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να τελέσει τον πανηγυρικό Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού. 
















Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Χρίστος Δήμας και ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς. Επίσης παρέστησαν ο τεως Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας οι Αντιδημαρχοι  κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας & Δημήτριος Κάσσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Κωνσταντίνος Κουσουλός, Νικόλαος Κεκερής, Αναστάσιος Γκιολής,Σπύρος Αποστολόπουλος, Εφροσύνη Γκαϊνά, Ανδρέας Καραβάς, η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη κ. λ.π.















Στο κήρυγμα, του λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναλύοντας την Αποστολική και Ευαγγελική περικοπή τόνισε την σημασία που έχει να παραμείνουμε πιστοί στον Χριστό και την Εκκλησία, σύμφωνα με την από χιλιάδων ετών Παράδοσή μας και όχι να παρασυρθούμε από το κατευθυνόμενο εκ των κέντρων εξουσίας «ρεύμα» της εποχής που «φλερτάρει» με την αθεΐα και στοχεύει στην κατάλυση των θεσμών και την κατάργηση των Ιερών Παραδόσεων.
 














Ολοκληρώνοντας, απηύθηνε εόρτιες ευχές, επικαλούμενος τον φωτισμό του Επιφανέντος Χριστού, προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα Προϊστάμενο και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, τις παριστάμενες Αρχές και τον Ευσεβή Λαό. 













.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα σε όλο το Εκκλησίασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.
  















imkorinthou.org