Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τσίπρας: Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά

TSIPRAS-735x459.jpg
Πεπεισμένος ότι θα είχε γίνει ήρωας για μια βραδιά, αν είχε αρνηθεί τη συμφωνία στις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις της ιστορικής Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, εμφανίζεται Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Paul Mason, στα πλαίσια του νέου ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο #ThisIsACoup.
«Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό. Όχι μόνο για μένα αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε όχι αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία», λέει χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός στον δημοσιογράφο της Guardian και του Channel 4.
«Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις. Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι η φράση «This is a coup» είχε γίνει παγκόσμιο trend στο Twitter για να περιγράψει τη σκληρή στάση των Βρυξελλών απέναντι στην Ελλάδα.

arouraios.gr