Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο Καραμανλής χάλασε το «σύμφωνο συμβίωσης» των τριών με τη διάλυση της ΝΔ

tzitzikostas-mitsotakis-adonis
Φαίνεται πως τα σχέδια εκείνων που μέχρι σήμερα έχουν ξοδέψει κυριολεκτικά εκατομμύρια ευρώ για να μειώσουν τη μεγάλη συνεισφορά και δυναμική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συσπείρωση της ΝΔ, δεν πιάνει τόπο.

Η ηχηρή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή με εκ νέου στήριξη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενόχλησε πολλούς. Κυρίως εκείνους που τις τελευταίες ημέρες προσπαθούσαν με πληρωμένη παραπληροφόρηση να προκαλέσουν την Καραμανλική πτέρυγα αλλά και να τη διασπάσουν με δήθεν μεταβολές στάσης του πρώην Προέδρου της ΝΔ υπέρ άλλου υποψηφίου και όχι υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Κώστας Καραμανλής, στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη γιατί όπως αναφέρει σε συνομιλητές του, έχει την εμπειρία και τα πολιτικά χαρίσματα με τα οποία ως επόμενος Πρωθυπουργός, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, στο πλαίσιο της εθνικής ενότητας και όχι του διχασμού.

Αυτή η θέση του Κώστα Καραμανλή έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους 3 συνυποψήφιους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που ο καθένας για το δικό του λόγο θέλει τη ΝΔ εκτός Καραμανλικής ηθικής και βούλησης.
Είναι αυτοί που τους τελευταίους μήνες ροκανίζουν την ενότητα της ΝΔ, αποσυσπειρώνουν το 28% που πέτυχε η ΝΔ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και αναπολούν ρομαντικά το 15% του Αντώνη Σαμαρά για τους δικούς τους σκοπούς.

Είναι προφανές σε όλους, γιατί η στήριξη του μετριοπαθούς ηγέτη Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενοχλεί.

Χαλάει τα σχέδια εκείνων που θέλουν να καταντήσουν τη ΝΔ ένα μικρό ακροδεξιό μόρφωμα ή ακόμη χειρότερα να την κάνουν κομμάτια ευκολότερα χειραγωγήσιμα. Και οι 3 πρόθυμοι συνυποψήφιοι, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, θα παίζουν αυτό το παιχνίδι (λιγότερο ή περισσότερο θελημένα) της διαπλοκής και των συμφερόντων της διάσπασης.

Ανεπιτυχώς όμως... λόγω Κώστα Καραμανλή!

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com