Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Καταλανικό πάρτι στη Μαδρίτη


Καταλανικό πάρτι στη Μαδρίτη (vds) Η Μπαρτσελόνα πέρασε σαν σίφουνας από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», κάνοντας πλάκα στη Ρεάλ Μαδρίτης 4-0, μετατρέποντας το 171ο Εl Clasico σε παράστασε για έναν.
Τι κι αν ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν στο αρχικό σχήμα της Μπαρτσελόνα (μπήκε αλλαγή στο 57') η «Μπάρτσα» δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει στο κατάμεστο «άντρο» της Ρεάλ και να αποσπαστεί της «βασίλισσας» κατά έξι βαθμούς

Και το τελικό σκορ, που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο για την καταλανική ομάδα, είναι απόλυτα ενδεικτικό της απόλυτης κυριαρχίας της. Με το διαβολεμένο δίδυμο των Σουάρες και Νεϊμάρ, έκαναν θρύψαλα την άμυνα της Ρεάλ
Όταν ο Λουίς Σουάρες, με ονειρεμένο δεξί πλασέ άνοιγε το σκορ στο 11', το πάρτι είχε αρχίσει με τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα να γίνεται ο πρώτος Ουρουγανός που σκόραρε στη Μαδρίτη σε Εl Clasico.
Η Ρεάλ από εκείνο το σημείο και μετά έμοιαζε να βρίσκεται έξω από τα νερά της και μέχρι το τέλος απλά είχε ρόλο κομπάρσου. Κι όταν ο Νεϊμάρ έκανε το 2-0 στο 39', ο αγώνας έδειχνε μάλλον να τελειώνει.
Ο Ινιέστα έκανε το 3-0 στο 58', «κόβοντας» για τα καλά τα πόδια των γηπεδούχων, και σκοράροντας για πρώτη φορά έπειτα από 20 μήνες και μετά κάθε επίθεση της «Μπάρτσα»… μύριζε γκολ.
Ο Κέιλορ Νάβας κρατούσε ανέπαφη την εστία του για 885 λεπτά, αλλά τα δέχθηκε μαζεμένα, ενώ η τελευταία φορά που η Ρεάλ έχασε 4-0 στην έδρα της ήταν από την Οσασούνα στις 30/12/1990.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ντανίλο, Μαρσέλο (60' Καρβαχάλ), Μόντριτς, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες (56' Ισκο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο (27' Ματιέ), Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλβες, Μπουσκέτς, Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (56' Μέσι), Ινιέστα (77' Μουνίρ), Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.