Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Επιστροφή στις νίκες ο Αστέρας Δερβενίου. Νίκησε στο ντερμπί της Δυτικής Κορινθίας 2 - 0 τον Πανκαμαριακό, στο Ξυλόκαστρο

 Rkhzwzyh
Το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας,κέρδισε ο Αστέρας Δερβενίου, μετά από πολύ καλή εμφάνιση,  στο Ξυλόκαστρο με σκορ 2 – 0 επί του Πανκαμαριακού .
9k0iidd6Η εμφάνιση για πρώτη φορά φέτος στην αρχική ενδεκάδα του αρχηγού Σταύρου Αντωνόπουλου, μετά την αποθεραπεία του, και το μεστό παιχνίδι του, όσο άντεξε, έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στο παιχνίδι του Αστέρα που τόσο του έλειπε στους προηγούμενους αγώνες. Οι υπόλοιποι παίκτες του Αστέρα φάνηκαν ιδιαίτερα προσηλωμένοι στις απαιτήσεις του αγώνα, τοπικό ντέρμπυ γαρ, και δεν άφησαν τον Πανκαμαριακό να σκεφτεί τίποτε περισσότερο από το “άσ’ το αυτό και πάμε για το επόμενο”. Ο Πανκαμαριακός ήταν και άτυχος γιατί έχασε με τραυματισμούς τέσσερις παίκτες του και τελείωσε τον αγώνα, όταν όλα είχαν κριθεί, με 9 παίκτες.

7napq1tcΟ Αστέρας ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα παίζοντας με τη μία τη μπάλα και από πολύ νωρίς ανέλαβε τα ηνία του. Στο 5’ ο Πεθαίνος, δεχόμενος κάθετη πάσα του Αλούσι, μπήκε από τ’ αριστερά και πλάσαρε στην απέναντι γωνία με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 7’ ο Χαφούς δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Γελάρδο του Πανκαμαριακού, σουτάροντας πάνω του από δύο-τρία μέτρα, μετά από φάουλ του Μετεβελή. 
Ua8ewvpf
Ένα άλλο σουτ στο 14’ του Πεθαίνου έξω από την περιοχή με “φάτσα το τέρμα” έφυγε ψηλά άουτ. Ο Αστέρας κέρδιζε εύκολα τις μπάλες στο χώρο του κέντρου, έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή του Πανκαμαριακού, αλλά κάπου εκεί του έλειπε η σωστή τελική πάσα.
Στο 24’ ο Χάντης πέρασε σαν άνεμος τον Καφαντάρη μπήκε στην περιοχή και σούταρε με δύναμη, με τη μπάλα να κτυπά με πάταγο στο οριζόντιο δοκάρι του  Γελάρδου και στην επιστροφή  της ο Πεθαίνος την πέταξε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα για το 0 – 1.
Tjay36lwΤο τέρμα ανάγκασε τον Πανκαμαριακό να προσπαθήσει  περισσότερο, αλλά φάση στην εστία του Στεφάνι δεν δημιούργησε. Ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα στο 37’ όταν του χρεώθηκε οφσάιντ στον Πεθαίνο που έφευγε μόνο του με τη μπάλα στα πόδια. Στο 44’ ο Στεφάνι έδειξε την κλάση του, όταν βρισκόμενος λίγο έξω από την εστία του, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ένα μακρινό σουτ του Ενό. 
Hummn8dvΚαι στην επόμενη φάση, μετά το κόρνερ, ο Τακουμάκης βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος, αλλά σούταρε άτσαλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ήταν οι φάσεις που ο Πανκαμαριακός έφτασε κοντά στην επίτευξη τέρματος στο α’ μέρος.
9iujl5prΣτο β' μέρος ο αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να διαχειρίζεται το υπέρ του αποτέλεσμα, χωρίς να κινδυνεύει ιδιαίτερα, αφού ήλεγχε καλά το ρυθμό του αγώνα.
Lwwilxc2Στο 54’ ο Χάντης ανατράπηκε καθαρά μέσα από τη γωνία της περιοχής, αλλά με τη φόρα του έπεσε έξω και ο διαιτητής βρήκε το “πάτημα” για να δώσει φάουλ έξω από τη γωνία της περιοχής, αντί για το αναμφισβήτητο πέναλτι. Στο 67’ σε αντεπίθεση του Αστέρα βρέθηκαν δύο αμυντικοί, μιας και ο Πανκαμαριακός είχε αναδιατάξει την άμυνά του μήπως και ισοφαρίσει, με τρεις επιθετικούς και στην πάσα προς τον Χαφούς που έφευγε μόνος του υποδείχτηκε άλλο ένα ανεκδιήγητο οφσάιντ, τον όλον τον πάγκο του Αστέρα να διαμαρτύρεται έντονα, αφού η φάση έγινε μπροστά του.
RnkmvisdΣτο 80’ ο Βυζάς άφησε μακράν πίσω του τον αντίπαλό του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και “πρόσφερε” τη μπάλα στον Χαφούς, που πέτυχε ένα από τα ευκολότερα τέρματα της καριέρας του. Σκόρερ ο Χαφούς, το τέρμα όμως πιστώνεται στον Βυζά.
Στο 82’ αποχώρησε τραυματίας ο Χρόνης (παραπάτησε μόνος του) και ο Πανκαμαριακός συνέχισε με δέκα παίκτες, ενώ στο 84’ ο Τσιπάς σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία της ομάδας του στο β’ μέρος, όταν σούταρε άστοχα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα. 

K4oytpcj 
Στο 88’ αποχώρησε τραυματίας και ο Τουμπανάκης και ο αγώνας τελείωσε με τον Αστέρα να “σέβεται” τον αντίπαλό του.
I1jyeddsΣυμπερασματικά ο Αστέρας πέτυχε μια νίκη ψυχολογίας κάνοντας αρκετά καλή εμφάνιση, αφού οι παίκτες του απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και φάνηκαν έτοιμοι για τις απαιτήσεις του αγώνα. Τώρα που επανέρχονται σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς και οι έμπειροι παίκτες του, που απείχαν στους προηγούμενους αγώνες λόγω τραυματισμών, η ομάδα πρέπει να βρει τη χαμένη αγωνιστική της ταυτότητα. Οι πολλοί φίλοι του Αστέρα που τον ακολούθησαν στο Ξυλόκαστρο έφυγαν από το γήπεδο με χαμόγελα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Cfnszij6 
Ο διαιτητής κ. Ρούσσος έκανε αρκετά λάθη. Χάρισε τουλάχιστον δυο φορές δεύτερες κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Πανκαμαριακού και φυσικά αρνήθηκε στον Αστέρα ένα καταφανέστατο πέναλτι. Οι δε βοηθοί του κ.κ. Σεφέρης και Ευθυμίου είχαν από μια κραυγαλέα περίπτωση ο καθένας, όπου υπέδειξαν ανύπαρκτα οφσάιντ σε βάρος του Αστέρα, ξεσηκώνοντας έτσι τον πάγκο του. Ο Αστέρας είναι δυσαρεστημένος από τη διαιτησία τους.
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ: Γελάρδος, Τουμπανάκης, Καφαντάρης (65’ Δεσποτέλης), Παναγουλόπουλος (λ. τρ. 76’ Αλεξανδρής), Τακουμάκης, Σκούρας, Καραγιάννης (λ. τρ. 25’ Μαρκομιχάλης), Κοβιός, Ενό, Τσιπάς, Χρόνης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφάνι, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Κακογιάννης, Μπαλής, Μετεβελής, Αντωνόπουλος (65’ Τάφα), Αλούσι, Πεθαίνος (76’ Πρίφτης), Χαφούς, Χάντης (63’ Βυζάς).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr