Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά το σημερινό φιάσκο με την αναβολή των εκλογών - Ζητούν παραίτηση Παπαμιμίκου

 Αναβολή των εκλογών στη ΝΔ
Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας αποφάσισε ομόφωνα η ΚΕΦΕ,  μετά από συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει για τις εσωκομματικές εκλογές, ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το πρωί και δεν άνοιξαν οι κάλπες. Ωστόσο δεν προσδιορίσθηκε ο νέος χρόνος των εσωκομματικών εκλογών .
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά μέλη της επιτροπής ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου κ. Παπαμιμίκου. Την παραίτηση των υπευθύνων ζήτησε ο κ. Κουμουτσάκος, ο κ. Κακλαμάνης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης νωρίτερα από το εκλογικό τμήμα που πήγε να ψηφίσει ανέφερε ότι "το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν". 


Χωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε στις 10:40 το πρωί από το κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων στο οποίο είχε καταλύσει από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης .

Ο κ Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κρήτη είχε προγραμματίσει μια πρωινή βόλτα στην πόλη των Χανίων,ωστόσο οι εξελίξεις με την αναβολή τελικά των εσωκομματικών εκλογών ανέτρεψαν το πρόγραμμα του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε από το πρωί συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με συνεργάτες του στην Αθήνα,ενώ για λίγα λεπτά συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ που τον περίμεναν σε χώρο του ξενοδοχείου όπου διέμενε. Ο κ Μεϊμαράκης αναχώρησε  από το αεροδρόμιο Χανίων για την Αθήνα στις 11:30 το πρωί.
Νωρίτερα είχε ζητήσει την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που υπάρχουν από το πρωί στη διαδικασία.


Επίσης, αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ,ζήτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος.
«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε τα εξής:
- 'Αμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
- 'Αμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη
- Αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου
- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό
- Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.
«Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Η ψηφοφορία θα ξεκινούσε στις 07:00, αλλά οι κάλπες δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

"Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση", ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης", ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Μην ξεκινήσετε να πηγαίνετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το συστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο", αναφέρει η ανάρτηση του 'Αδωνι Γεωργιάδη.


Ανοιχτή να προσφέρει τις υπηρεσίες της την ώρα που το κόμμα βρίσκεται ένα βήμα από τον γκρεμό εμφανίστηκε η Μαριέτα Γιαννάκου, μέσω συνεργατών της, με τους οποίους συνομίλησε το capital.gr.
Η κ. Γιαννάκου δέχεται να αναλάβει τη μεταβατική προεδρία με μοναδική προϋπόθεση αυτό να γίνει αποδεκτό τόσο από τους υποψηφίους όσο και από τα όργανα του κόμματος.
Με την πρώην υπουργό επικοινώνησε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να την ενημερώσει για την πρόθεσή του να υποβάλλει τη σχετική πρόταση με την ίδια να απαντά πως ασφαλώς τώρα που το κόμμα βρίσκεται μια ανάσα από τον γκρεμό, δεν είναι δυνατόν ένα ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος να αρνηθεί να προσφέρει χείρα βοηθείας. 
 Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: "Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα. Προσβάλουν τους νεοδημοκράτες, απαξιώνουν την παράταξη και δυναμώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσα αγώνα για να δώσουμε το μήνυμα πως η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα. Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, ο κύριος Μεϊμαράκης, οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία. Επίσης ζητώ την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΦΕ και ζητώ σήμερα το απόγευμα συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ και των τεσσάρων υποψηφίων. Θέλω να ευχαριστήσω όσους στήθηκαν στις ουθρές. Η μεγάλη αλλαγή στη Νέα Δημοκρατία που θα ερχόταν σήμερα, θα έρθει την άλλη Κυριακή".