Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Φασιστοειδή χτύπησαν τον Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα - - Τον χτύπησαν με μπουνιές και του έσκισαν τα ρούχα - Ματωμένος μίλησε στη Βουλή


Φασίστες αμαύρωσαν με τις πράξεις τους τη σημερινή συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα, καθώς επιτέθηκαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.
Φαίνεται πως ο κ. Κουμουτσάκος λίγα μέτρα από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει μία έντονη συζήτηση με συγκεντρωμένους στη διαμαρτυρία των Ποντίων.
Και ενώ μιλάει ο κ. Κουμουτσάκος φαίνονται στο βίντεο ορισμένοι να τον μουτζώνουν και να τον βρίζουν. Ο κ. Κουμουτσάκος φαίνεται να αποχωρεί και το πλήθος με τους περισσότερους να φορούν μαύρα, τον ακολουθούν.
Όσο αποχωρεί άτομα του πετούν νερό πάνω του και τότε αρχίζουν να τον κλωτσούν, να τον χτυπούν μπουνιές στο κεφάλι και να του σκίζουν τα ρούχα.

Αστυνομικοί ακριβώς δίπλα του, βλέπουν όλο αυτό το άγριο σκηνικό και δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Φαίνεται μόνο ένας αστυνομικός στο βίντεο να κάνει μία κίνηση για να βάλει τον κ. Κουμουτσάκο πίσω από τη διμοιρία, αλλά μάταια.
Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή έρχεται ένας νεαρός με καπέλο, φορώντας μαύρα και του ρίχνει μία μπουνιά στο πρόσωπο. Ο αστυνομικός βλέπει αυτή την άγρια επίθεση και δεν κάνει απολύτως τίποτα και απλά παρατηρεί, ενώ θα έπρεπε να σπεύσει και να συλλάβει αυτομάτως τον νεαρό τραμπούκο.
Εκείνη ακριβώς ο κ. Κουμουτσάκος καταφέρνει να ξεφύγει και να μπει πίσω από τη διμοιρία, αλλά λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί πάλι εξαφανισμένοι, αφήνουν τα ακραία στοιχεία να συνεχίσουν το δολοφονικό τους έργο.
Τρέχουν πίσω από τον Γ. Κουμουτσάκο και του ρίχνουν κλωτσιές, τον σπρώχνουν μέχρι να εμφανιστεί και πάλι η αστυνομία.
 Οι εικόνες αυτές έχουν προκαλέσει σάλο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η άμεση αντίδρασή του, καθώς φαίνεται πως διαπράχθηκε αδίκημα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και εκείνοι δεν έκαναν τίποτα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι «έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών, μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος - έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων - αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε (σ.σ. προς τον Ν. Φίλη».

Όπως τόνισε  ο βουλευτής, επειδή είδε πρόσωπα, ξέρει υπό την καθοδήγηση ποίων έδρασαν αυτοί οι τραμπούκοι, «αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ποντιακών Σωματείων». «Και αυτοί που το έκαναν, είναι οι πνευματικοί πατέρες, έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας κι ότι πιο ακραίο υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος ζήτησε συνολική καταδίκη για αυτά που έγιναν, αλλά, πρόσθεσε πως ο κ. υπουργός (εννοώντας τον Νίκο Φίλη) ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι πυροδότησε και να πράξει αναλόγως.
Την αυτονόητη καταδίκη του Σώματος, εξέφρασε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος.
Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Πόντιοι για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των προγόνων τους. Οι συγκεντρωμένοι κρατούν ελληνικές σημαίες αλλά και σημαίες του Πόντου ενώ από ηχεία ακούγονται ποντιακά τραγούδια.
Τα σχόλια του υπουργού Παιδείας έχουν προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από Ποντιακές οργανώσεις. Η Παμποντική Ομοσπονδία ζητά την αποπομπή του Νίκου Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας και υπογραμμίζει πως η παραμονή του «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας» προσβάλει την ιστορική αλήθεια.


Την ίδια ώρα, όμως, ο ποντιακός ελληνισμός διαμαρτύρεται και για την απόφαση του υπουργείου να εξαιρεθεί από τη διδακτέα-εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου το κεφάλαιο για τον «Παρευξείνιο Ελληνισμό».



Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους κρατούν πλακάτ που γράφουν «Οι πενταροδεκάρες που σας ταΐζουν απαιτούν τον σεβασμό των νεκρών τους» ενώ σε κάποια άλλα αναγράφεται η ίδια φράση με μια μικρή παραλλαγή: «Οι πενταροδεκάρες που σας ταΐζουν απαιτούν τον σεβασμό της ιστορίας τους».