Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη - Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο Ψήφισμα για προσφυγικό

 http://nstatic.tanea.gr/22833995_15718752.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTUlMmYwOSUyZjEwJTJmMjI4MzM5OTVfMTU3MTg3NTIuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00
Το παρακάτω ψήφισμα διαμορφώθηκε στην εκδήλωση της Αλληλεγγύης - Αντίστασης στο Ξυλόκαστρο με τίτλο "Πρόσφυγες χθες και σήμερα" την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ 

http://www.hitandrun.gr/wp-content/uploads/2015/10/prosfyges-lesvos-02-10-350x250.jpg?36d97bΣτο Αιγαίο χάνονται ανθρώπινες ζωές και η Ευρώπη χτίζει φράχτες.
Επειδή δεν αντέχουμε άλλο τη σιωπή, πολίτες της περιοχής του Ξυλοκάστρου, με αφορμή την εκδήλωση για τους πρόσφυγες που έγινε στην πόλη μας την 1/11/2015, φωνάζουμε προς τους ισχυρούς της Γης :
Σταματήστε αυτόν τον πόλεμο, σταματήστε το θάνατο στα νερά του Αιγαίου.
 Πόσα κράτη πρέπει να διαλυθούν, πόσες οικογένειες πρέπει να ξεκληριστούν, πόσα μικρά αγγελούδια ακόμα, βίαια και σπαραχτικά θα φύγουν από αυτή τη ζωή. Πόση φτώχια και δυστυχία πρέπει να επιβληθεί στους λαούς από την απληστία των ολίγων επικυρίαρχων του πλανήτη;
Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας, που τρέχουν να ξεφύγουν από το θάνατο, που σπέρνουν τα όπλα που κατασκευάζονται στις ανεπτυγμένες χώρες Δύσης και Ανατολής.
Στέλνουμε μήνυμα και στους πολίτες των χωρών της Ευρώπης και όλου του κόσμου, να ξεσηκωθούν, να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους. Οι φράχτες στα σύνορα των χωρών, δε λύνουν το πρόβλημα του αιώνα μας. Η καρδιά του προβλήματος είναι οι πόλεμοι που κατευθύνονται από τα διάφορα κέντρα εξουσίας και το πολιτικό σύστημα που συντάσσεται με αυτούς.
Σε αυτά οι πολίτες πρέπει να υψώσουμε φράχτες.
Να σταματήσουμε να είμαστε σιωπηλοί θεατές στο θέατρο του παραλόγου που ξεδιπλώνεται στις οθόνες της τηλεόρασης. Ας κάνουμε κάτι για την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Να ξεκινήσουμε, μαζί με την αλληλεγγύη μας για τους πρόσφυγες και εκστρατεία αντίστασης στις πολιτικές που δημιουργούν πρόσφυγες και δυστυχία στον κόσμο.
Ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση, να κάνει ότι είναι δυνατό, ώστε η μετακίνηση των ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα να γίνεται με ασφαλή τρόπο. 
Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να εκδώσει ψήφισμα κατά του πολέμου και να πιέσει να εκδοθεί αντίστοιχο ψήφισμα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Ζητάμε τη συνδρομή της εκκλησίας, να ενεργήσει όπως αυτή κρίνει.
Τα ψηφίσματα να δημοσιευτούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να επιδοθούν στις πρεσβείες των ΗΠΑ, των χωρών της Ε.Ε., της Ρωσίας, της Κίνας, της Συρίας, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας.
Μέσα από αυτά θα δηλώνουμε την αντίθεση των πολιτών σε πολέμους που μετατρέπουν το αίμα των λαών σε κέρδη για τους λίγους και ισχυρούς.
Συγκάτοικοι αυτού του πλανήτη, ελάτε να σπάσουμε τα δεσμά του φόβου, της απελπισίας και της αποξένωσης και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους ισχυρούς της Γης. 
Όχι άλλο αίμα για το χρήμα. 

                                                                  Πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
                                                                   ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 1/11/2015