Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Θρύλος... Πα(ρ)ντοκράτορας φορτσάρει για τους «16» ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡEΜΠ 2-1

Πάρντο, ο λυτρωτής
 Ο Φελίπε Πάρντο αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή και έδωσε το τρίποντο στον Θρύλο.. Με δικά του γκολ στο 65' και στο 90' ο Ολυμπιακός με πάθος, τσαμπουκά και ψυχή, έφερε τούμπα το ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμο, τη νίκησε   2-1 στο «Καραϊσκάκης», κάνοντας αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «16» του Champions League.
ΘΡΥΛΕ ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΗ… ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Οι «ερυθρόλευκοι» που προέρχονταν από τις εκτός έδρας νίκες στο Λονδίνο και στο Ζάγκρεμπ, ήθελαν μέσα στο… καμίνι του «Γ Καραϊσκάκης» απέναντι στην πρωταθλήτρια να εξαργυρώσουν αυτά τα αποτελέσματα.  Και τα κατάφεραν με τρόπο δραματικό και κόντρα στα όσα εμπόδια που όρθωσαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, με κεφαλιά του Χότζιτς στο  21΄, έχασε πέναλτι με τον Φορτούνη στο 54', αλλά δεν το έβαλε κάτω.

 














Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άρσεναλ  πάνε για τρία αποτελέσματα και όλα είναι υπέρ τους για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση μαζί με την πρωτοπόρο του ομίλου (η οποία ισοβαθμεί με τον Θρύλο έχοντας 9 βαθμούς), Μπάγερν Μονάχου. Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες θέλουν νίκη, ισοπαλία αλλά και ήττα με ένα γκολ όμως διαφορά.
Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Μόναχο για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του κόντρα στην Μπάγερν και να παίξει για την πρώτη θέση του ομίλου.
Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε να δώσει θέση βασικού στον Ερνάνι, κρατώντας τον Πάρντο στον πάγκο. Έτσι για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς, ο Πορτογάλος ξεκίνησε στη βασική 11άδα των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 7ο λεπτό, όμως η μπάλα από το βολέ του Φορτούνη πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Εντουάρντο. Στο 15` από την σέντρα ακριβείας του Μαζουακού από πλάγια, ο Ερνάνι έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της κροατικής εστίας. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ντιναμό έφτασε στο γκολ με τη συμπλήρωση 21 λεπτών στην αναμέτρηση.
Από την σέντρα του Πίβαριτς, ο αμαρκάριστος Χότζιτς με κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής παραβίασε την εστία του Ολυμπιακού (0-1). Οι γηπεδούχοι έψαξαν την γρήγορη ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Σιόβα στο 23` μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη πέρασε άουτ, ενώ στο 40` το αριστερό σουτ του Σεμπά από πλάγια θέση, απέκρουσε σε κόρνερ ο Εντουάρντο. Με το 0-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με την Ντιναμό να δείχνει περισσότερο διαβασμένη σε σχέση με το πρώτο ματς.

Ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να πιέσει με την έναρξη του β` ημιχρόνου, με τον Κασάμι δευτερόλεπτα μετρά τη σέντρα να επιχειρεί μακρινό σουτ το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ντιναμό. Στο 53` ο Ολυμπιακός βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την ισοφάριση. Από την εκπληκτική ενέργεια του Φορτούνη, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το μαρκάρισμα του Σάντος πάνω στον Νιγηριανό ήταν ιδιαίτερα σκληρό με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, ενώ φιλοδώρησε και με κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Ντιναμό. Απέναντι από τον Εντουάρντο βρέθηκε ο Φορτούνης, με τον γκολκίπερ των Κροατών να λέει «όχι» στον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού στην Superleague.

Ότι δεν κατάφερε ο Φορτούνης στο 53`, το πέτυχε ο Πάρντο στο 65ο λεπτό. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο στη θέση του Ερνάνι, ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Ιντέγε και με καλοζυγισμένο αριστερό πλασέ, στην πρώτη του μόλις επαφή με την μπάλα, έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η πίεση του Ολυμπιακού όσο περνούσε ο χρόνος αυξανόταν και πιο πολύ, με τον Πάρντο να δίνει νέα πνοή στην επιθετική εικόνα της ομάδας του.
Οι φιλοξενούμενοι στο 78ο λεπτό έμειναν με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Πίβαριτς, με τον Ολυμπιακό 12 λεπτά αργότερα να πετυχαίνει την απόλυτη ανατροπή. Από τη σέντρα ακριβείας του Φορτούνη στην καρδιά της κροατικής άμυνας, ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Εντουάρντο και με νέο εξαιρετικό πλασέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία της... παραδομένης Ντιναμό. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε δεόντος από τον Κολομβιανό άσο, ο οποίος λίγο αργότερα ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Μιας αναμέτρησης που δίνει συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου πετυχαίνει τρεις σερί νίκες στη φάση των ομίλων του Champions League. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο με εννέα βαθμούς, όσους και η Μπάγερν Μονάχου.

Ολυμπιακός (Σίλβα):
Ρομπέρτο, Μποτία (51` λ.τ. Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (80` Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64` Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Μάμιτς): Εντουάρντο, Ματέλ, Ταραβέλ, Άντολιτς, Μασάντο, Γκονζάλο, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντεζ (88` Μούσα), Χότζιτς (57` Ενρίκες), Πιάτσα (80` Σιγκάλι).