Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι στους «16» του Champions League

Με «κράξιμο» στους «16» η Ρεάλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι έγιναν οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με τα χίλια ζόρια την -καλύτερη- Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 και εξασφάλισε απο την 4η αγωνιστική την πρόκρισή της στους «16» του Champions League από απόψε.
Η αναγκαστική είσοδος του Νάτσο στη θέση του τραυματία Μαρτσέλο αποδείχθηκε «κλειδί» για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς ο 25χρονος, στο πρώτο δίλεπτο που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε, στο 35', για το 1-0 που έμεινε ως το φινάλε! Το γκολ βέβαια είναι περισσότερο λόγω... γκάφας του Τραπ και παρά ικανότητας του παίκτη της Ρεάλ. Ο Γερμανός πορτιέρο βγήκε αναίτια από την εστία του και «έφαγε» το γκολ με το πλασέ του Νάτσο.
Η Παρί είχε δύο δοκάρια, ένα με τον Ραμπιό στο 37' και ένα ακόμα με τον Ντι Μαρία στο 90', ενώ στο 45' ο Καβάνι έχασε μοναδικό τετ α τετ. Η Ρεάλ κλείστηκε πολύ μετά το προβάδισμά της, έκανε ελάχιστες φάσεις, είχε... άφαντο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο κόσμος γιούχαρε συχνά πυκνά την ομάδα.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Ντανίλο, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο (33' λ.τρ. Νάτσο), Κρος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Ίσκο (82' Κόβατσιτς), Χεσέ (63' Βάθκεθ), Ρονάλντο
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Οριέ, Τ.Σίλβα, Ντ.Λουίζ, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (17' λ.τρ. Ραμπιό), Ματουιντί (74' Λούκας), Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραίμοβιτς



Στο Ντόνετσκ η Σαχτάρ «διέλυσε» την Μάλμε με 4-0 και πήρε προβάδισμα στην μεταξύ τους ισοβαθμία για την τρίτη θέση, καθώς δύσκολα κάποια από τις δύο θα καταφέρει να «απειλήσει» την Παρί. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 29' με το κοντινό σουτ του Γκλάντκι. Το 2-0 έγινε στο 48' με το πέναλτι του Σρνα, μετά από την παράβαση του Άρνασον στον Τεϊσέιρα. Το 3-0 ήρθε στο 55', από την κεφαλιά του Εντουάρντο, ενώ στο 73' ο Τεϊσέιρα έγραψε το τελικό 4-0. Στο φινάλε η Μάλμε «έχασε» τον Άρνασον με κόκκινη κάρτα.
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Κανιμπολότσκι, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ασεβέδο, Στεπανένκο, Φρεντ (68' Τάισον), Μπέρναρντ (75' Κοβαλένκο), Μάρλος, Τεϊσέιρα, Γκλάντκι (46' Εντουάρντο)
ΜΑΛΜΕ: Βίλαντ, Τίνερχολμ, Άρνασον, Μπένγκτσον, Κονατέ, Λεβίτσκι (11' Ράκιπ), Άντου, Ρόντιτς, Μπέργκετ (46' Γιοτούν), Τζοούρτζιτς (74' Έικρεμ), Ρόσενμπεργκ

Τα αποτελέσματα:
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάλμε 4-0
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σ.Ζ. 1-0


 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεάλ Μαδρίτης        7-0  10 --ΦΑΣΗ «16»
Παρί Σ.Ζ.                 5-1  7
Σαχτάρ Ντόνετσκ    4-8  3
Μάλμε                     1-8  3

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετρούσε σχεδόν 404 λεπτά χωρίς γκολ πριν «λυτρωθεί» από τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Άγγλος φορ έγραψε το 1-0 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο 79ο λεπτό και κράτησε τους «κόκκινους διαβόλους» σε τροχιά πρόκρισης σε έναν όμιλο-φωτιά. Αυτό σημαίνει ότι με νίκη επί της Αϊντχόφεν την επόμενη αγωνιστική στο «Ολντ Τράφορντ», προκρίνεται στην επόμενη φάση.  Η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ είναι στην κορυφή με 7 βαθμούς, με τις Αϊντχόφεν και Βόλφσμπουργκ να ακολουθούν με 6, μετά τη νίκη των Ολλανδών επί των Γερμανών με 2-0.
Στο «Ολντ Τράφορντ» η Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Κι αφού στο 78' γλίτωσε στη φάση του Ντουμπιά (απέκρουσε αρχικά ο Ντε Χέα και εν συνεχεία ο Σμόλινγκ έδιωξε πάνω στη γραμμή), πήρε μια πολύτιμη νίκη με το γκολ του Ρούνεϊ (κοντινή κεφαλιά) στο αμέσως επόμενο λεπτό.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Άσλεϊ Γιανγκ, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο, Κάρικ, Σβάινσταϊγκερ (89' Ερέρα), Μάτα (74' Ντεπάι), Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ (66' Φελαϊνί), Ρούνεϊ
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Ιγκνασέβιτς, Αλεκσέι Μπερεζούτσκι, Σενικόβ, Βέρνμπλουμ, Νάτχο (55' Ντούμπια), Τζαγκόεβ (85' Παντσένκο), Τόσιτς (76' Γκοβολίν), Μιλάνοφ, Μούσα

Στην Ολλανδία οι παίκτες του Φιλίπ Κοκού είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί στο πρώτο 45λεπτο. Στην «επανάληψη» έφτασαν πάντως δύο ενέργειες του Λουκ Ντε Γιονγκ για να φτάσουν στη νίκη. Στο 55' ο άσος της PSV «έστρωσε» στον Λοκάντια και αυτός με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Και στο 86' ο Ντε Γιονγκ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με ωραία λόμπα έγραψε το τελικό 2-0.
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Άριας, Μπρούμα, Έκτορ Μορένο, Μπρένετ, Πρέπερ, Γκουαρδάδο, Μαχέρ (74΄Χέντριξ), Νάρσινχ (83' Περέιρο), Λοκάντια (75' Ισιμάτ-Μιρίν), Ντε Γιονγκ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Γιουνγκ, Νάλντο, Τιμ Κλόζε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Λουίζ Γκουστάβο, Γκιλαβονγκί (69' Ντράξλερ), Άρνολντ, Καλιτζούρι, Σίρλε (65' Βιεϊρίνια), Ντοστ (69' Μπέντνερ)


Τα αποτελέσματα:
Μάντσεστερ Γ. - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0
Αϊντχόφεν - Βόλφσμπουργκ 2-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Μάντσεστερ Γ.      5-4   7
Αϊντχόφεν             6-6   6
Βόλφσμπουργκ    4-4   6
ΤΣΣΚΑ Μόσχας  4-5   4

 3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τυπική διαδικασία είναι η πρόκριση για τη Μπενφίκα, μετά τη νίκη 2-1 επί της Γαλατασαράι, στον 3ο όμιλο. Ζόνας και Λουιζάο οδηγούν την Μπενφίκα στην κορυφή του ομίλου  Οι «αετοί» της Λισαβώνας ισοφαρίστηκαν γρήγορα από τους Τούρκους, αλλά «καθάρισαν» με τον αρχηγό τους και με 9 βαθμούς είναι το φαβορί για πρόκριση στους «16». Η Ατλέτικο, που νωρίτερα έμεινε στο 0-0 με την Αστάνα στο Καζακστάν, «χάρηκε» με την ήττα της Γαλατά που μένει αρκετά πίσω.
Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις και χωρίς γκολ, το ματς πήρε «φωτιά» στο πρώτο τέταρτο του της «επανάληψης». Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με τον Γιόνας στο 52ο λεπτό, αλλά 6 λεπτά αργότερα ο Ποντόλσκι «απάντησε» κι έφερε το ματς στα ίσα. Oι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και πήραν εκ νέου το προβάδισμα με το γκολ του Λουϊζάο στο 67ο λεπτό, φτάνοντας στη νίκη παρά την αποβολή του Γκαϊτάν στο 85'. Να σημειωθεί πως από την Μπενφίκα έλειπε ο τραυματίας Μήτρογλου και ο τιμωρημένος Σάμαρης.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Σίλβιο, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Αντρέ Αλμέιδα, Ταλίσκα (90'+ Κριστάντε), Γκονσάλο Γκουέντες (73' Καρσέλα-Γκονζάλες), Γκαϊτάν, Γιόνας (81' Πίτσι), Ραούλ Χιμένες
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Σαμπρί Σαριόγλου, Σετζού, Ντινάιερ (74' Εμρέ Τσολάκ), Χακάν Μπαλτά, Μπιλάλ Κισά (69' Γιασίν Οτζέκιν), Σελτσούκ Ινάν, Σνάιντερ, Ολτζάν Αντίν, Ποντόλσκι, Μπουράκ Γιλμάζ (74' Ουμούτ Μπουλούτ)

Την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρωτιάς και πρόκρισης έχασε απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης που έμεινε στο 0-0 με την Αστάνα στο Καζακστάν. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν έθελξε με την απόδοσή της απέναντι στους μαχητικούς γηπεδούχους, αλλά θα μπορούσε να είχε πάρει το «τρίποντο» αν ήταν λίγο πιο τυχερή. Κι αυτό γιατί είχε δύο δοκάρια! Το πρώτο στο 45' σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόκε από πλάγια αριστερά και το δεύτερο στο 75' σε μακρινό σουτ του Καράσκο.
ΑΣΤΑΝΑ: Έρικ, Άνισιτς, Ίλιτς, Ποστνίκοφ, Σόμκο, Μαξίμοβιτς, Καθεβοάμα, Μουζίκοφ (78' Ζούκοφ), Κάνας, Τζολτζίεφ (90' Μπεϊσεμπέκοφ), Καμπανάνγκα (80' Σέτκιν)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γοδίν, Σικέιρα, Χουάνφραν, Χιμένεθ, Τιάγκο, Κόκε (82' Όλιβερ Τόρες), Γκριεζμάν, Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεζ (73' Καράσκο), Τόρες (64' Τζάκσον Μαρτίνες)

Τα αποτελέσματα:
Αστάνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Μπενφίκα - Γαλατασαράι 2-1



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  .
 Μπενφίκα            7-4   9
Ατλέτικο Μαδρ.   7-2   7
Γαλατασαράι        5-7  4
Αστάνα                 2-8  2

4ος ΟΜΙΛΟΣΤην ίδια στιγμή, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική στη Σεβίλλη, πανηγύρισε με 3-1 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης. «Όρθια» έμεινε η Γιουβέντους στη Γερμανία κόντρα στην Γκλάντμπαχ (1-1) και δύσκολα θα χάσει το δεύτερο εισιτήριο.
Στην Ισπανία οι «Πολίτες» έκαναν ονειρικό ξεκίνημα στο ματς. Άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Στέρλινγκ, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ της ομάδας στο Champions League, πετυχαίνοντας μάλιστα και το 2.000ό γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Πελεγκρίνι έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά του Φερναντίνιο, ενώ στο 13' ο Στέρλινγκ είχε δοκάρι!
Η Σεβίλλη «επέστρεψε» στο ματς μειώντας στο 25' με τον Τρεμουλινάς μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Κόκε και άγγιξε την ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά ο Χαρτ σταμάτησε τον Κολοντζίτζακ. Λίγο αργότερα, στο 36' για την ακρίβεια, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Μπονί και «καθάρισαν». Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι πάτησε... φρένο, αλλά η Σεβίλλη, παρότι έκανε φάσεις, δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ και η αγγλική ομάδα έφυγε θριαμβεύτρια.
ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Κόκε (55' Μαριάνο Φερέιρα), Ραμί, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Ιμπόρα (46' Κρον), Μπανέγα, Βιτόλο, Κονοπλιάνκα, Γιορέντε (65' Ιμόμπιλε)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κολάροβ, Φερνάντο, Φερναντίνιο (90' Ντεμικέλις), Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Στέρλινγκ (73' Ντε Μπρούινε), Μπονί (86' Ντελφ)


Η Γκλάντμπαχ διανύει περιόδο φόρμας και το επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά απέναντι στη Γιουβέντους, αν και οι Ιταλοί είναι αυτοί που χάρηκαν περισσότερο το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18' με τον Τζόνσον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κιελίνι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο συρτό σουτ.
Κι αφού ο Μπουφόν «κράτησε» την ομάδα του όταν χρειάστηκε, οι πρωταθλητές Ιταλίας έφτασαν στην ισοφάριση, λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με γκολ του Λίχτσταϊνερ. Και κράτησαν αυτό το πολύτιμο 1-1 παρότι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 53' (αποβλήθηκε ο Ερνάνες). Η Γκλάντμπαχ πίεσε και απείλησε, αλλά οι Ιταλοί έπαιξαν άμυνα, όπως ξέρουν καλύτερα από όλους και έφυγαν με τον βαθμό χάρις στον Μπουφόν («έβγαλε» την κεφαλιά του Στιντλ στο 79' και το σουτ του Αζάρ στο 89').
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Νόρντβεϊτ, Κρίστενσεν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Βεντ, Νταχούντ, Γκρανίτ Τζάκα, Ιμπραϊμά Τραορέ, Φάμπιαν Τζόνσον (85' Αζάρ), Στιντλ, Ραφαέλ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Στουράρο (87' Λεμίνα), Πογκμπά, Ερνάνες, Ντιμπάλα (63' Κουαρδάδο), Μοράτα (75' Μπαρζάλι)

Τα αποτελέσματα:
Γκλάντμπαχ - Γιουβέντους 1-1
Σεβίλη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Μάντσεστερ Σίτι   8-5   9 --ΦΑΣΗ «16»
Γιουβέντους          5-2   8
Σεβίλη                   5-7   3
Γκλάντμπαχ          2-6   2