Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Στην TourNatur η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των μονοπατιών και του εναλλακτικού τουρισμού



Εμφάνιση S1120034.JPG
Ανάμεσα σε 5000 προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού και πάνω από 250 εκθέτες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στην Έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “TourNatur 2015”, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου 2015.
Εμφάνιση S1120044.JPGΣτόχο της συμμετοχής αποτέλεσε η ανάδειξη του προορισμού της Πελοποννήσου  και των εναλλαγών του τοπίου αυτής, σε τουριστικούς πράκτορες, αλλά και σε εξειδικευμένο κοινό, που κατά κύριο λόγο αναζητά την επαφή με τη φύση μέσα από εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες.
Προσδοκία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσα από την επιτυχημένη παρουσία της στην έκθεση είναι η προσέλκυση τουριστών και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, εποχές που ενδείκνυνται για ορειβασία, πεζοπορία και αναρρίχηση.
Εμφάνιση S1120032.JPGΤα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας  στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, με την παρουσία όλων των ελληνικών συμμετοχών, συνολικά 7 Περιφέρειες  και πάνω από 30 εκθέτες.

Εμφάνιση S1120012.JPGΤην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας κ. Περικλής Μαντάς, ο οποίος ήρθε σε επαφή με διοργανωτές ταξιδίων εναλλακτικών μορφών τουρισμού από τη Γερμανία και άλλες χώρες, αλλά και με απλούς επισκέπτες , συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις φυσιολατρικές δραστηριότητες, και  κυρίως τη πεζοπορία (hiking & trekking) στην περιοχή της Πελοποννήσου, επισφραγίζοντας έτσι τη συνεχή και στοχευμένη προσπάθεια της Περιφέρειας για την ανάδειξη του προορισμού.
Την τελευταία ημέρα της Έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων όλων των ελληνικών συμμετοχών, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και το συντονισμό ενιαίου σχεδίου δράσης για την  οργανωμένη προώθηση των μονοπατιών και του εναλλακτικού τουρισμού γενικότερα, τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.