Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είπαν Τσίπρας, Μεϊμαράκης για το Δημόσιο – Στο επίκεντρο οι απολύσεις αλλά και η Διαύγεια

Αρκετές ήταν οι αναφορές στο Δημόσιο από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς Α. Τσίπρα και Β. Μεϊμαράκη. Ο πρώην πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ δεν είναι μόνο για τους «άχρηστους» του Δημοσίου που είπε ότι θα απολύσει, ενώ απαντώντας ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η ΝΔ ναι μεν έκανε απολύσεις στο Δημόσιο γιατί τότε ήταν απαραίτητο αλλά τώρα θα το αξιοποιήσει περισσότερο.  Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κατήργησε το Διαύγεια.
Αναλυτικά, ο πρώην πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ο. Τρέμη αν μπορεί να συνεργαστεί με τον πρόεδρο της ΝΔ καθώς διευκρίνισε ότι με τη φράση «άχρηστοι του Δημοσίου» δεν εννοούσε τους επαναπροσληφθέντες αλλά τους επίορκους και δεν επιθυμεί απελευθέρωση απολύσεων είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είπε μόνο άχρηστους τους δημοσίους υπαλλήλους, το θέμα είναι πως έχουμε ριζικές διαφορές, όπως στο χρέος που η ΝΔ έλεγε πως ήταν βιώσιμο. Εμείς θέλουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις, όχι απολύσεις», πρόσθεσε.  Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις υπενθύμισε ότι ένα από τα πράγματα που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν με αντισυνταγματικό τρόπο. Μάλιστα στη συνέχεια ερωτηθεις για τα κενά στα σχολεία, τόνισε την ανάγκη για προσλήψεις στην παιδεία: “Και αυτό είναι το λάθος των οριζόντιων απολύσεων. Δεν απολύαμε αυτούς που δεν παράγουν αλλά αυτούς που ήταν χρήσιμοι”, πρόσθεσε.
Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι «εμείς μειώσαμε τον δημόσιο τομέα και έπρεπε να το κάνουμε αλλά τώρα θα τον αξιοποιήσουμε περισσότερο».  Παράλληλα κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι «το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει την Διαύγεια».

aftodioikisi.gr