Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης στο thebest.gr: «θα διαπραγματευτώ για τους αγρότες - Kαρμανιόλα και γεφύρι της Άρτας Ολυμπία και Ιονία οδός»

Μεϊμαράκης στο thebest.gr: «θα διαπραγματευτώ για τους αγρότες - Kαρμανιόλα και γεφύρι της Άρτας Ολυμπία και Ιονία οδός»   Αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ
Μήνυμα προς τους αναποφάσιστους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν ΝΔ στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μέσω του thebest.gr, δύο εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής.
Λίγη ώρα πριν τη χθεσινή ομιλία του στην Ομόνοια, και σε ένα μικρό περιθώριο του υπερφορτωμένου προγράμματός του, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε στο thebest.gr και απαντά σε ερωτήματα για τους αναποφάσιστους, τους αγρότες και τα μεγάλα έργα της Δυτικής Ελλάδας που έχουν βαλτώσει. Για τους αγρότες ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένος να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για να μειωθούν οι επιβαρύνσεις που προβλέπει το μνημόνιο.
Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο thebest.gr, έχουν ως εξής:


Κύριε Πρόεδρε ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στον Έλληνα πολίτη ο οποίος ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει;
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Τρία πράγματα έχω να του πω: Να σκεφτεί, να συγκρίνει, και έπειτα να κρίνει. Να είναι αυστηρός στη κρίση του και να μην παρασυρθεί από εύκολα λόγια, ή από την οργή και το θυμό του. Με την Ελλάδα δεν παίζουμε. Στις εκλογές δεν πάμε με το θυμικό, το άχτι μας, στις εκλογές επιλέγουμε.
Καλώ λοιπόν τους πολίτες να σκεφτούν: Θέλουμε το δρόμο της σταθερότητας και της προοπτικής ή της αστάθειας και της αβεβαιότητας; Θέλουμε το δρόμο της συνεργασίας ή της άγονης αντιπαράθεσης και των ολέθριων κινδύνων; Αυτά είναι τα ουσιαστικά διλήμματα που πρέπει να απαντηθούν. Εμείς πιστεύουμε ότι με ψήφο διαμαρτυρίας και αποχή δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα.
Οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν ποιος τους έλεγε την αλήθεια ακόμη και με πολιτικό κόστος. Ποιος από την πρώτη στιγμή έβαλε πλάτη για να παραμείνει η χώρα στην οικογένεια της ΕΕ.
Και από την άλλη, τους καλώ να σκεφτούν ποιος τους έταζε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, διπλασιασμό συντάξεων, επιδόματα, αφορολόγητο στα 12.000€, νέες θέσεις εργασίας και ακόμη περισσότερα.
Να σκεφτούν τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και να τις συγκρίνουν με τα σημερινά πεπραγμένα και τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου.
Η Ν.Δ. μπορεί να έκανε λάθη, δεν προσπάθησε όμως ποτέ να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών με ψέματα και κάλπικες ελπίδες. Αυτή είναι η πρακτική του κ. Τσίπρα, ο οποίος το μόνο νέο που έφερε στον τόπο είναι το τρίτο μνημόνιο.
Αυτό ακριβώς πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες πολίτες και να επιλέξουν ποιος είναι αυτός που μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά.
Έχω εμπιστοσύνη στη ψήφο των πολιτών. Η πατρίδα μας δεν έχει περιθώριο για νέα επώδυνα πειράματα. Είμαστε δύναμη σιγουριάς κι όχι αστάθειας.
Κατά συνέπεια η ψήφος των πολιτών την Κυριακή πρέπει να είναι κρίσιμη και χρήσιμη για τον τόπο και όχι χαμένη.
Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για τον κ. Τσίπρα. Τέλος στο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μεγάλα έργα συμπεριλαμβανομένων των Οδικών Αξόνων στη Δυτική Ελλάδα  έχουν τελματώσει. Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει να τα επανεκκινήσει; Να σας θυμίσω ότι το τελευταίο διάστημα έχει σχεδόν σταματήσει κάθε δραστηριότητα κατασκευής οδικών αξόνων, όπως η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, η ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΟΔΟΣ, η Ε65 που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στην Δυτική Ελλάδα. Πώς θα γίνει η επανεκκίνηση;
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Δεν το πιστεύω απλά. Είναι το στοίχημα της αυριανής κυβέρνησής μας. Στρατηγική επιλογή μας.  Σήμερα πράγματι τα μεγάλα οδικά έργα καρκινοβατούν. Η Ολύμπια Οδός και η Ιόνια Οδός κινδυνεύουν να γίνουν το γεφύρι της Άρτας. Επί επτά μήνες δεν προχώρησε σχεδόν τίποτε.
Ο κ. Τσίπρας συστηματικά έδιωχνε τις επενδύσεις και δήλωνε στους εταίρους ότι δεν χρειάζεται χρήματα. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στην εσωτερική στάση πληρωμών και τη διακοπή των μεγάλων έργων.
Εγώ ως πρωθυπουργός θα δώσω ευθύς το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να απορροφήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ προκειμένου να ξεμπλοκάρουν όλα τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Όπως ακριβώς έκανε με σκληρές διαπραγματεύσεις η δική μας κυβέρνηση. Γι αυτό από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου τρέχουμε για να δώσουμε λύσεις και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, επ’ ωφελεία φυσικά, και της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και του συνόλου της ελληνικής περιφέρειας. Δεν μπορεί η κεντρική αρτηρία της χώρας Κόρινθος- Πάτρα-Πύργος και Πάτρα-Γιάννενα να είναι οδοί καρμανιόλα
Το νέο μνημόνιο προβλέπει επώδυνα μέτρα για τους αγρότες. Τι θα κάνετε για να βελτιωθούν οι συνθήκες της αγροτικής παραγωγής και να μην αφανιστούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες και ουσιαστικά ο πρωτογενής τομέας;
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Πράγματι ο κ. Τσίπρας υπέγραψε ένα μνημόνιο το οποίο περιέχει επώδυνα μέτρα για τους αγρότες. Στόχος μας είναι η βελτίωση των συνθηκών παραγωγής για τους αγρότες ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στην εθνική οικονομία.
Αν κερδίσουμε τις εκλογές, ‘’θα πάρουν πόδι πρώην λαϊκισμοί και δημαγωγίες’’, και με αλήθεια θα κάνουμε το αυτονόητο σε σχέση με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Είμαστε αποφασισμένοι να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας ώστε να μη πληρώσουν άλλο, το βαρύ κόστος οι Έλληνες, αγρότες.
Όχι με κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα περί αφορολογήτου των 12000 ευρώ, ούτε περί τραπεζών ειδικού  σκοπού για την αγροτική παραγωγή όπως υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σχέδιο που θα κοιτάει στα μάτια τους έλληνες αγρότες στηρίζοντας τους ουσιαστικά.
Είναι καιρός για επιστροφή στη δύναμη της αγροτικής οικονομίας.
Οι Υπουργοί που διαπραγματεύτηκαν δεν ήξεραν τα θέματα των αγροτών.
Για παράδειγμα το 100% της προκαταβολής είναι ελληνική πρόταση, δεν είναι πρόταση των ξένων.
Εάν είχε πάει ο κ. Αποστόλου, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Και αυτά δεν τα λέω τώρα, τα έχω πει και στη Βουλή πριν προκηρυχθούν οι εκλογές.
Πιστεύω ότι μπορούμε να συζητήσουμε με κεντρικό επιχείρημα ότι το αγροτικό εισόδημα δεν είναι το ίδιο κάθε χρόνο. Η παραγωγή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, το ίδιο και το αγροτικό εισόδημα.
Αυτά όταν τα μετέφερα στους ξένους, μου απάντησαν ότι δεν τους τα έχει πει κανείς.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝ.ΕΛ. πήγε αδιάβαστη και χωρίς επιχειρήματα στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το μέλλον των αγροτών μας.