Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πέτρος Τατούλης «Προτάσεις για την κεντροδεξιά παράταξη και όχι ηλικιακό show η διαδικασία εκλογής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας»

 
«Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να επικοινωνήσει ξανά με τις κοινωνικές ομάδες και στην προσπάθειά της αυτή θα πρέπει να προτάξει πολιτικές ρήξεων και ανατροπών, έτσι όπως έκανε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής και το 1955 και το 1974» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο κ. Σπύρο Χαριτάτο στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τόνισε ότι θα πρέπει «να σταματήσει η παρασκηνιακή λειτουργία των ιερατείων».

Καίριο πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης τα «πολιτικά ιερατεία, τα οποία ουσιαστικά περιμένουν να δώσουν την ευχή τους, να καθοδηγήσουν και να κατευθύνουν τις διαδικασίες και αυτό αποτελεί αναμφίβολα στρέβλωση της δημοκρατικής λειτουργίας».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδιαφέρον του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην πολιτική, αλλά και πνευματική ζωή του τόπου, είναι κοινή παραδοχή ότι εκλείπει πλέον η ευθύνη της ανατροπής και της ρήξης. Με αυτό το δεδομένο εξαρχής τόνισα το ενδιαφέρον μου, το οποίο δεν είναι προσωπικό. Είναι πολιτικό το ενδιαφέρον μου. Είμαι ένα πολιτικό πρόσωπο και η συμπεριφορά μου εντασσόταν στα πλαίσια της πολιτικής λογικής και των πολιτικών πρωτοβουλιών. Πάντοτε έτσι κινούμουν και έτσι κινούμαι και τώρα».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στις συγκρούσεις του με τον πιο ισχυρό πρωθυπουργό, «όχι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε καθαρώς πολιτικό επίπεδο» όπως διευκρίνισε, «όταν έβγαινα και έλεγα ότι η χώρα κινδυνεύει και ότι αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική στα θέματα της οικονομίας και των πολιτικών πρωτοβουλιών η χώρα θα οδεύσει σε καταστροφή».
Αφού εκτίμησε ο κ. Τατούλης ότι η διαδικασία επίσπευσης της εκλογής στη Νέα Δημοκρατία είναι «ένα τεράστιο πολιτικό λάθος», εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «είναι λάθος με τηλεοπτικό show ηλικιακών εντυπωσιασμών να αναζητά η παράταξη πολιτικό αντι-Τσίπρα». Η πρακτική αυτή αφαιρεί από το δημόσιο διάλογο τις προϋποθέσεις ώστε οι υποψήφιοι να έχουν συγκεκριμένη ατζέντα για το πώς πρέπει να κινηθεί η κεντροδεξιά ανέφερε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Τραγωδία για τη Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε ο κ. Τατούλης τη συρρίκνωσή της στο 28% και σημείωσε ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής προσπάθειας, «αλλά αγωνία ελευθεροφρόνων ανθρώπων που υπηρετούν την κεντροδεξιά και θέλουν να συνεχίσουν να την υπηρετούν».
Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι ο υπεύθυνος των εκλογών, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που  υπογράμμισε ωστόσο ότι «η ευθύνη της ήττας βαραίνει όλους τους ασχολούμενους με την πολιτική, όλο το κόμμα, όλη τη Νέα Δημοκρατία, όλη την κεντροδεξιά παράταξη, η οποία δεν μπόρεσε να βρει βηματισμό και να απαντήσει στα σύγχρονα προβλήματα».
Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι «είναι πλέον ένας πολύ ώριμος πολιτικός. Έχει πάνω από 10 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή και απέδειξε στις τελευταίες πολιτικές εκλογές ότι μπόρεσε να κερδίσει όλο τον απέναντι χώρο τελείως μόνος του με διαλυμένο το κόμμα του».
«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η άποψη ότι εκφράζεις έναν πολιτικό χώρο έχει ουσιαστικά καταρρακωθεί, από τη στιγμή που είναι εμφανές ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πολιτικός ιδεολογικός αχταρμάς στη χώρα» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επεσήμανε ότι οι λεγόμενοι εκφραστές του αστικού χώρου, της αστικής αντίληψης, έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνοι και χρησιμοποιούν εκφράσεις και λόγους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία τους. Είμαστε μια χώρα μοναδική, όπου όλοι θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρώπη, αλλά το Ευρωπαϊκό μοντέλο είναι μοντέλο προς αποφυγή. Δημιουργούμε κάποιες ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά μας, οι οποίες αντί να μας βοηθάν προς λύσεις, μας φέρνουν προς τα πίσω».