Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την είσοδό του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευ. Μεϊμαράκης: Όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα σου, οφείλεις να πας άρτια προετοιμασμένος. Και δεν είναι κακό να έχεις και έναν μεταφραστή για να κερδίζεις και χρόνο, καθότι η μετάφραση σου δίνει αυτή τη δυνατότητα και πάρα πολλοί ξένοι ηγέτες το χρησιμοποιούν. Δυστυχώς, πολλές φορές, η σιγουριά που αισθάνεται κανείς μέχρι και επίπεδο αλαζονείας, δεν σε αφήνει να δεις τις αδυναμίες σου. Και, αντί να εκπέμψεις τη σιγουριά, εκπέμπεις αμηχανία. Εκπέμπεις ένα ύφος, που δείχνει ότι αυτά που λες δεν τα πιστεύεις και πολύ περισσότερο δεν τιμάς και τη χώρα που εκπροσωπείς. Φαίνεται ότι έτσι πήγαινε και στις διαπραγματεύσεις που κρατούσαν πολλές ώρες, απροετοίμαστος. Εγώ πιστεύω ότι έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί, αν φύγει από την αλαζονική στάση που έχει, να τα καταφέρει. Πάντως, η χώρα δεν μπορεί να εκπροσωπείται έτσι.

Δημοσιογράφος: Θα είστε υποψήφιος κ. Πρόεδρε;

Ευ. Μεϊμαράκης: Κοιτάξτε, οι ανακοινώσεις για αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση. Θέλει περίσκεψη, θέλει πρόταση, θέλει υπογραφές. Θα ήταν εύκολο για μένα να πω το «ναι» ή το «όχι». Όμως, το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφαση μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω.

Δημοσιογράφος: Την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη, πώς την είδατε;

Ευ. Μεϊμαράκης: Όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές μαζί, τους σέβομαι, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση και αν βρεθούν.

Δημοσιογράφος: Σας προβληματίζει ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων; Υπάρχει πρόβλημα με τη διαδικασία, πιστεύετε;

Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων. Αριθμός υποψηφίων υπάρχει από τη στιγμή που θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες με τις υπογραφές. Τώρα ότι υπάρχει προθυμία, είναι κάτι το θετικό.

Δημοσιογράφος: Υπήρξαν κάποιες καταγγελίες από συνεργάτες σας, αλλά και από συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Παπαμιμίκο για το αν μπορεί να διασφαλίσει τις διαδικασίες.

Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες. Τις διαδικασίες τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί, με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της εφορευτικής επιτροπής, ο οποίος και προεδρεύει.

Δημοσιογράφος: Σας έχει ενοχλήσει η στάση του; Θεωρείτε ότι έχει λειτουργήσει υπέρ κάποιου συγκεκριμένου υποψηφίου;

Ευ. Μεϊμαράκης: Κοιτάξτε, η στάση κανενός δεν με ενοχλεί. Αντιθέτως είναι όλοι συνεργάτες μου, με το πλαίσιο, το οποίο ορίζει το καταστατικό. Από εκεί και πέρα, έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός.