Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ», K´ ΣΥΝΟΔΟΣ (2014-2015)

Εμφάνιση 2015_09_09_IMG_9.jpg

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κ´ Συνόδου (2014-2015) του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» (www.efivoi.gr) με τη συνεδρίαση των «εφήβων βουλευτών» σε Ολομέλεια, υπό την προεδρία της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Φέτος οι «έφηβοι βουλευτές» διαβουλεύτηκαν (σε ομάδες διαβούλευσης, σε επιτροπή και σε Ολομέλεια) για το θέμα των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου. Επίσης, απηύθυναν επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα παιδείας στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, κυρία Ευφροσύνη-Αγγελική Κιάου.
Τέλος, κατά τη συνεδρίαση σε Ολομέλεια οι «έφηβοι βουλευτές» είχαν την ευκαιρία να θέσουν ποικίλα ερωτήματα σχετικά με θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
Το τετραήμερο των εργασιών της Συνόδου πλαισιώθηκε από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις: οι «έφηβοι βουλευτές» επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, παρακολούθησαν παράσταση του Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και μουσική εκδήλωση από σύνολα των μουσικών σχολείων Παλλήνης και Αλίμου στο Αττικό Θέατρο.

 Την Κορινθία εκπροσώπησαν οι έφηβοι βουλευτές : 

ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΥΡΤΩ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
ΜΠΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΜΠΛΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ενώ αναπληρωτικοί εφ.βουλευτές Κορινθίας ήσαν:

ΛΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝ. ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΧΑΝΤΖΙΑΡΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΜΕΑΣ
ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΑΤΟΥ