Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMESΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στους Financial Times, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στους Financial Times, παραδέχτηκε ότι η “πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου” από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, έταζε, αλλά δεν έκανε τίποτα για τη φοροδιαφυγή…

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι οι εκλογές, που προκαλεί κατ’ εξακολούθηση ο κ. Τσίπρας, βλάπτουν τη χώρα.
Πρώτον, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τσακαλώτου, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2016. Το 2016 δηλαδή θα γυρίσουμε στο … 2014.
Δεύτερον, σύμφωνα με τον ίδιο, προϋπόθεση για να μη γίνει “κούρεμα” καταθέσεων είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι διαδικασίες αυτές όμως καθυστέρησαν ήδη για ένα ακόμη μήνα με την απόφαση του κ. Τσίπρα να ξαναπροκαλέσει εκλογές τον Σεπτέμβριο για να μας ξαναπάει  … πίσω στον Αύγουστο όπου συγκυβερνούσε πάλι με τον κ. Καμμένο.
Τρίτον, ακόμη και αν ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα με επιτυχία, σύμφωνα με τις δικές του προβλέψεις, για να επιστρέψει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών και κατ’ επέκταση η “δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου”, θα πρέπει “να μην κάνει ιδιαίτερα αριστερά πράγματα”…
Ανεπάρκεια, υποκρισία ή καθ’ έξη πολιτική εξαπάτηση;»