Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ντίνα Νικολάκου «Στην Πελοπόννησο δεν θα επικρατήσουν αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πολιτικές» «Δουλεύουμε σκληρά και υλοποιούμε πιστά τις δεσμεύσεις μας στους πολίτες»



http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/0a5d70659361ece76507a98cedcefb1f_XL.jpg
Σε απάντηση ερωτήσεων δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Πατσαρίνος για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το μοναδικό εθνικό έργο που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει χαρακτηριστεί από τον Διευθυντή Περιβάλλοντος κ. Κρεμλή ως κατεξοχήν «Πράσινο Έργο», με εξασφαλισμένους κοινοτικούς πόρους και σαφή επενδυτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Για πρώτη φορά οι Πελοποννήσιοι πολίτες θα ξέρουν, αφενός, πόσα θα πληρώνουν, αφετέρου, που πηγαίνουν τα απορρίμματα. Θα δοθεί οριστικό τέλος στο περιβαλλοντικό έγκλημα με τα απορρίμματα σε δάση, ρέματα, βουνά, ποτάμια, θάλασσες και ιστορικούς χώρους της Πελοποννήσου.
Το έργο αυτό σε όλα τα στάδιά του (προκήρυξη, ανακήρυξη αναδόχου, κλπ), όπου η ευθύνη ανήκε στην Περιφερειακή αρχή, εγκρίθηκε από όλα τα αρμόδια όργανα με συγκεκριμένες αποφάσεις. Η νομιμότητα δε του διεθνούς διαγωνισμού τεκμηριώθηκε έτι περαιτέρω από τις δύο θετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Διαθέτει εγκεκριμένη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης με τον ανάδοχο.
Την αναβολή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την παροχή διευκρινιστικών στοιχείων κάποιοι, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, με δηλώσεις τους, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ευθεία και ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή μικροπολιτικά τους συμφέροντα.
Με Λαφαζάνηδες και Τσιρώνηδες δεν κυβερνάται η χώρα, όπως επανειλημμένα έχουμε δηλώσει. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τον κ. Τσιρώνη επισημαίνουμε ότι δε νομιμοποιείται ο Εθνικός Σχεδιασμός που προσπαθεί με μέθοδο Σοβιέτ να επιβάλλει, χωρίς καν να τηρήσει ούτε στο ελάχιστο το νόμο και τους τύπους στο ζήτημα της διαβούλευσης.
Ο κ. Πατσαρίνος, τον οποίο το κόμμα του, ο Σύριζα, για ακόμη μία φορά δεν εμπιστεύεται ως υποψήφιο βουλευτή, με απαράδεκτο, προσβλητικό και συκοφαντικό τρόπο αναφέρεται στην Περιφερειακή αρχή και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Επικρίνει επίσης με δριμύτητα την ικανότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να εξασφαλίζει πόρους για έργα στην Πελοπόννησο, στον αντίποδα της στασιμότητας στη χώρα, προφανώς γιατί έχει «επενδύσει» στην καταστροφή αυτού του τόπου ως υπαρξιακή διέξοδο.   
Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να βρει πολιτικό ρόλο, όπου αυτοπαρουσιάζεται προστάτης των Δημάρχων και του συνόλου της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν θα του απαντήσουμε. Τις απαντήσεις τις έδωσε λίγους μήνες πριν ο Πελοποννησιακός λαός, ο οποίος με ισχυρή λαϊκή εντολή κάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την πλειοψηφούσα παράταξη να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Η ολοκλήρωση του έργου μας στην Πελοπόννησο αποδεικνύει ότι μέσα στις δυσκολότερες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να δώσει λύσεις σε αδιέξοδα, ελπίδα και προοπτική στους πολίτες.
Στέλνουμε ηχηρό και αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Πελοπόννησο ξέρουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και αυτή αποτελεί τον οδηγό μας. Προειδοποιούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να επικρατήσουν αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πολιτικές υπηρετώντας ακραίες απόψεις, απ’ όπου και αν προέρχονται.