Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Εύη Τατούλη: Η ΝΔ πρέπει να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

Εμφάνιση DSC01452.JPG

Στα χωριά της νότιας Κυνουρίας, Πελετά, Πηγάδι, Αμυγδαλιά, Τσιτάλια, Πούλιθρα βρέθηκε η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη στο πλαίσιο περιοδείας της με τελευταίο σταθμό το Λεωνίδιο, όπου συνομίλησε με το Δήμαρχο Χαράλαμπο Λυσίκατο και αντιδημάρχους για διάφορα θέματα του δήμου αλλά και για τις εκλογές. Η επίσκεψη της κας. Τατούλη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές της Αρκαδίας εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Εμφάνιση DSC01456.JPGΗ πολιτευτής Αρκαδίας τόνισε ότι οι νέοι πολιτικοί πρέπει να επαναπροδιορίσουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. «Αυτό είναι και το διακύβευμα πώς εμείς οι νέοι πολιτικοί και όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε μία παράταξη ευθύνης όπως η ΝΔ θα μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε την αξιοπιστία που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών έχει χάσει. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα να συζητήσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά ασφαλώς πριν από όλα και πάνω από όλα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυνουρία. Όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμες οι εποχές που διερχόμαστε».
Το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας είναι πώς θα κάνουμε πραγματικότητα την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής.
 


«Το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας είναι πώς θα κάνουμε πραγματικότητα την Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής. Αυτό που έχει γίνει σαφές για όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου είναι ότι η διαχείριση της σημερινής κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας δεν θα  μπορούσε παρά να γίνεται με τα ίδια εργαλεία που είχαν χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό. Εκείνο στο οποίο εκτιμώ ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο αντιπαραθέσεων έχει να κάνει με το αναπτυξιακό μοντέλο».
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι αλληλένδετοι
«Είμαστε πεπεισμένοι πια ότι τα διλήμματα που μας δίχασαν στο παρελθόν πρέπει να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, όπως εκείνο το μεγάλο παραμύθι για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη σημασία ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος τομέας. Έχει γίνει σήμερα αντιληπτό ότι ιδιωτικός τομέας χωρίς ένα σοβαρό κράτος που θα εξυπηρετεί τους επενδυτές, που θα επιβραβεύει τα στελέχη, που θα δημιουργεί την αίσθηση στον υπάλληλο πώς θα γίνει δημόσιος λειτουργός δεν υφίσταται. Και από την άλλη ένα σοβαρό κράτος χωρίς ιδιωτικό τομέα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί . Αυτά τα διλήμματα εκτιμώ ότι είναι η ώρα να τα αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν».
Η κυρία Τατούλη υπογράμμισε ότι ο κάθε τόπος μπορεί να οδηγηθεί στην ανάπτυξη με τη βοήθεια των δικών του ανθρώπων.
«Εκείνο για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε είναι να δούμε πώς ο κάθε τόπος μπορεί να οδηγηθεί στην ανάπτυξη με τη βοήθεια και την τεχνογνωσία των δικών του ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνται και με την πολιτική. Όλοι εμείς οι πολίτες , κάποιοι από εμάς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να βγούμε πιο μπροστά, να ασχοληθούμε με την πολιτική, η οποία είναι σύμφυτη με την ίδια μας την ύπαρξη. Πολιτική κάνουμε στην οικογένειά μας, στη ζωή μας, στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να αρχίσουμε να την ξανααγαπάμε προκειμένου η συμμετοχή όλο και περισσοτέρων δυναμικών και ικανών ανθρώπων να επαναφέρει και τις κατάλληλες ανατροπές στο πολιτικό σύστημα».
Η ΝΔ βγαίνει μπροστά σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα
Η πολιτευτής Αρκαδίας τόνισε ότι η παράταξή της, πρέπει να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση προκειμένου να μην αμφιταλαντεύεται από πιέσεις κυβερνητικών εταίρων.
«Θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ ως μία παράταξη η οποία σε κρίσιμες στιγμές για αυτή τη χώρα έχει βγει μπροστά και με νηφαλιότητα και λαϊκισμό έχει χαράξει σημαντικές ατραπούς, εκτιμώ ότι η παράταξη αυτή της ευθύνης θα αναλάβει εκ νέου την εντολή για να ανταποκριθεί και στη δύσκολη στιγμή, που διερχόμαστε για τη χώρα. Εκτιμώ ότι αυτή η επικράτηση προκειμένου και η λαϊκή εντολή να έχει και εξαιρετική ισχυρά ερείσματα πρέπει να είναι ισχυρή. Με άλλα λόγια και η κοινοβουλευτική επικράτηση της ΝΔ πρέπει να είναι τόσο δυνατή ώστε να μην αμφιταλαντεύεται από πιέσεις διαφόρων κυβερνητικών εταίρων που ενδεχομένως να χρειαστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διακυβέρνηση της χώρας».
Στην Αρκαδία έχουμε εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες
« Θέλω να απευθυνθώ στους συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μου , τους Αρκάδες και τους Κυνουριάτες λέγοντας ότι εμείς εδώ έχουμε εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες, εξαιρετικά σημαντικούς ανθρώπους, ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά, έχουμε τόπους με εξαιρετική αγροτική παραγωγή και ασφαλώς και νέους ανθρώπους, όπως το δήμαρχο και τους δημοτικούς του συμβούλους που έχουν εξαιρετική όρεξη να προσφέρουν στον τόπο τους. Να επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι αυτή τη στιγμή της κρίσης, οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είναι που θα μας δώσουν την ώθηση να βγούμε από την κρίση. Αν η κεντρική διοίκηση συνεχίσει να λειτουργεί συμπλεγματικά, απέναντι στην αυτοδιοίκηση τότε η έξοδος από την κρίση θα αργήσει περαιτέρω».