Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ξάνθη κατάφερε να... αποδράσει με το «διπλό» από το Περιστέρι

Η Ξάνθη «γκρέμισε» το απόρθητο κάστρο του Ατρομήτου Μεγάλη νίκη, την παρθενική της στο πρωτάθλημα, με 1-0 στο Περιστέρι σημείωσε η Ξάνθη επί του Ατρομήτου χάρη σε γκολ του Σολτάνι στο 57', στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Οι Ακρίτες κατάφεραν να «ρίξουν το κάστρο» του Ατρομήτου, ο οποίος ήταν αήττητος στην έδρα του από τον Απρίλιο του 2013, για 35 διαδοχικούς αγώνες!
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος (7 τελικές έναντι 3 της Ξάνθης) αλλά χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερη πίεση στην ομάδα του Λουτσέσκου που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.
Η Ξάνθη παραλίγο να προηγηθεί με το «καλημέρα» όταν ο Μπιτόλο στην προσπάθεια του να απομακρύνει μετά από κόρνερ των αντιπάλων λίγο έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
Στο 24΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Μαρσελίνιο να κάνει την σέντρα και τον Ναπολεόνι να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Φλίσκας με αυτοθυσία την έδιωξε λίγο πριν περάσει την γραμμή της εστίας της ομάδας του.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1) ο Ναπολεόνι έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμά στη ομάδα του, όταν μετά από φάση διαρκείας έκανε την προβολή, αλλά ο Καρυπίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ήταν πιο δραστήριες αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 57΄ με τον Σολτάνι. Ο επιθετικός των ακριτών εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Ατρόμητου μετά από σέντρα του Γουάλας και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.
Στο 59΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Λε Ταλέκ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αλλά έπεσε πάνω στον Τσενάμο που στο 72΄ απέκρουσε με το σώμα το σουτ του Ναπολεόνι ενώ στο 76΄ αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Στόιτσεφ.
Η Ξάνθη παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις (90+4΄) αλλά ο Καπετάνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ στο τετ α τετ.

Ατρόμητος (Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Φυτανιδης, Πίτου Γκαρσία (55΄ Γοδόι), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ουμπιδες (58΄ Μπρίτος), Μαρσελίνιο (68΄ Στόιτσεφ), Ναπολεόνι.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι (90+2΄ Νιέτο), Ντιμιτροφ(46΄ Καπετάνος), Φλίσκας, Χερέα (69΄ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Λουσέρο.