Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μπαγκέτα: Κι όμως διανύει το 22ο έτος της επίσημης αναγνώρισής της!

Μπαγκέτα: Κι όμως διανύει το 22ο έτος της επίσημης αναγνώρισής της! 
 
Μπαγκέτα, η λεπτή, αφράτη και μακρόστενη φραντζόλα ψωμιού που χρησιμοποιείται συχνά για σάντουιτς έχει... γενέθλια. Η Google αφιερώνει το Doodle της στην 22η επέτειο ττης επίσημης αναγνώρισής της. Mπορεί όλοι μκας να τρώμε ή να έχουμε δοκιμάσει μπαγκέτα, υπάρχουν όμως πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζουμε για αυτήν!
Η μπαγκέτα αποτελεί... επιστήμη στη Γαλλία! Υπάρχουν περισσότερες από 26.000 Boulangeries σε όλη τη Γαλλία όπου μπορεί κανείς να βρει από μπαγκέτες και κρουασάν, μέχρι τάρτες και δεκάδες άλλους αχνιστούς ή και όχι πειρασμούς.
Η παράδοση θέλει τους Γάλλους να κρατούν τις μπαγκέτες κάτω από την μασχάλη τους και μάλιστα χωρίς να τις έχουν πρώτα συσκευάσει. Η νέα γενιά όπως είναι λογικό κάτι τέτοιο το αρνείται κατηγορηματικά, ωστόσο αν τύχει και δείτε την συγκεκριμένη εικόνα μην ξαφνιαστείτε.
Μια “σωστή” μπαγκέτα έχει μήκος 55-65 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 250-300 γραμμάρια. Περιέχει 18 γραμμάτια αλάτι και φτιάχνεται με 1 κιλό αλεύρι.
Σύμφωνα με την παράδοση ο Ναπολέων ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ζήτησε η μπαγκέτα του να είναι μακριά σε μήκος και αυτό για να μπορούν εύκολα οι στρατιώτες του να την μεταφέρουν στις μεγάλες τσέπες του παντελονιού τους!
Κι όμως! Μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη δική σου μπαγκέτα! 

Δες εδώ την συνταγή!



newsit.gr