Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Μπουανανότε η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

AEK με... μάγο και ηγέτη τον ΜπουονανότεΜε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπουονανότε, η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League.
Ο «Αγιαξ» προηγήθηκε στο 19΄ με τον Ακόστα, όμως ο Αργεντινός σκόραρε δύο φορές (35΄-πέναλτι, 44΄) στην ανατροπή των «κιτρινόμαυρων», ενώ ο Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 87΄. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα ο ΠΑΣ, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μιχαήλ στο 74΄ και ο Τζημόπουλος στο 80΄.
Στο ποδόσφαιρο ό,τι πληρώσεις, παίρνεις. Κι όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να δώσει το πιο ακριβό της συμβόλαιο στον Μπουονανότε, ήλπιζε ότι θα ισχύσει ο συγκεκριμένος άγραφος νόμος. Σήμερα, ο Αργεντινός ήταν βγαλμένος από τα πιο άγρια όνειρα των οπαδών της Ενωσης.
Ηταν αυτός που πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στην ανατροπή, τη στιγμή που οι συμπαίκτες του βρίσκονται σε κατάσταση «σοκ» από το γκολ με το οποίο ο Ακόστα έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο 19΄.
Στο 34΄ ισοφάρισε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, όταν «χόρεψε» ανάμεσα σε Τζημόπουλο και Μπέριο, και ανατράπηκε από τον τελευταίο. Δέκα λεπτά αργότερα, σε κλασική "λάτιν" κίνηση, άδειασε τον Τζημόπουλο με εξαιρετική αλλαγή κατεύθυνσης και πλάσαρε στην αντίθετη γωνία των Βελίδη, γράφοντας το 2-1.
Αυτό ήταν! Οι οπαδοί της Ενωσης απέκτησαν μετά από χρόνια το δικό τους "παιδί". Το όνομά του έγινε σύνθημα, το standing ovation τη στιγμή της αλλαγής του ήταν καθολικό και πλέον ο Μπουονανότε βρήκε στα 27 του αυτό που αναζητούσε για να βάλει ξανά την καριέρα του στο σωστό μονοπάτι.
Ο Αργεντινός είχε 2,5 χρόνια να σκοράρει δύο φορές (8/1/2013, Μάλαγα-Εϊμπάρ 4-1) και η χαρά του φάνηκε από τη... γεμάτη αγκαλιά που έδωσε στον Βάργκας όταν αντικαταστάθηκε.
Ο ΠΑΣ, δουλεμένη ομάδα με ταλέντο και ενέργεια, «στρίμωξε» την ΑΕΚ λίγο μετά το 60΄ και περίπου για ένα δεκάλεπτο. Ομως, ένα αχρείαστο φάουλ του Αλέξη Μιχαήλ στον Βάργκας, προκάλεσε την αποβολή (δεύτερη κίτρινη) του αρχηγού στο 74΄ και των τέλος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί για ισοφάριση.
Λίγα λεπτά αργότερα, το παρατεταμένο χειροκρότημα των περίπου 25.000 φίλων της ΑΕΚ ήταν αφιερωμένο στον Πέτρο Μάνταλο, που επανεμφανίστηκε έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.
Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, στο 80΄ ο Τζημόπουλος τού έκανε σκληρό τάκλινγκ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες. Οι φιλοξενούμενοι πέταξαν λευκή πετσέτα και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ρόναλντ Βάργκας διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 87΄.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας):
Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Μπουονανότε (63΄ Βάργκας), Μπαρμπόσα (77΄ Μάνταλος), Κρισάντους (57΄ Αραβίδης).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81΄ Κοζορώνης), Ιλιτς (46΄ Γιάκος), Μανιάς (67΄ Φερφελής)

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, για τη «μαύρη» επέτειο 93 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε καταθέσει εγκαίρως σχετικό αίτημα στη Super League το οποίο έγινε αποδεκτό.