Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ



http://static.madata.gr/files//meimarakis_846398339.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkakR3iCTYNm1Wa95xzUuFKasMWPU7KLSEQOEJiQebES0AJ9PVM9rXgnz0mrq4_pduIQWABpXNqbIwOmycdDRtscE274WcFRLA58nIyQPUQlAn8dqIawDM0uHg580adp2QqtwTRj_wSa0/s640/590_ae47facfd2c0fb23575fdb4ce7bfaf31.JPG
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πραγματική οικονομία, η αγορά, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα πιο μεγάλα πλήγματα το τελευταίο επτάμηνο.
Μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, να ξαναζωντανέψει η αγορά.
Η δεύτερη επείγουσα προτεραιότητα είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας. Οικονομία και Αγορά χωρίς λεφτά δεν υπάρχουν.
Μόνο με σταθερότητα δουλεύει η οικονομία. Μόνο με αξιοπιστία θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές. Νέες δουλειές, καλύτερες δουλειές.
Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η επιστράτευση όλων! Και αυτό συμφωνήσαμε σήμερα.
Είναι η ώρα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της σκληρής δουλειάς όλων για να πάμε μπροστά.
Σταθερότητα, συνεργασία , αξιοπιστία, επενδύσεις, δουλειές».

Στις συναντήσεις, που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχαν ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αιρετό μέλος του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου.  

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Κ.Ε.Ε.Ε. & ΕΒΕΑ), κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κ. Θεόδωρο Φέσσα, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ), κ. Βασίλειο Κορκίδη, με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γεώργιο Καββαθά και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ακολούθως, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), κα Χριστίνα Σακελλαρίδη, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), κ. Αναστάσιο Τζήκα και με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στράτο Παραδιά.

Τέλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, καθώς και με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Στασινό.