Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ




   «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ,    “κοινωνία αξιών”,    “κόμμα Πειρατών Ελλάδας”»,

                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Με κοινό ψηφοδέλτιο εκλογικής συνεργασίας αποφάσισαν να λάβουν μέρος στις Εθνικές εκλογές την 20 Σεπτεμβρίου 2015 τρία κόμματα, οι «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ» η «Κοινωνία Αξιών» & το «Κόμμα Πειράτων Ελλάδος».
Η σκέψη έγινε ιδέα, η ιδέα πράξη κι’ ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε τον αγώνα μαζί και να δείξουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες συνεργασίας.


Η συνεργασία αυτή είναι μία Δημοκρατική αντίδραση των μικρών κομμάτων που υφίστανται αποκλεισμό, που έχουν νέα, δυναμικά και ικανά στελέχη, έχουν να προτείνουν λύσεις, έχουν σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες και μπορούν να παράγουν  αποτελέσματα στη πολιτική. Όχι μόνο δεν τους δίδεται βήμα, αλλά ούτε καν νόμιμη οικονομική ενίσχυση δεν μπορούν να έχουν απ’ τα μέλη τους, αφού το τραπεζικό σύστημα μπλοκάρει τους λογαριασμούς καταθέσεων τους με ψευδεπίγραφα γραφειοκρατικά κωλύματα, σε αντίθεση με τα κατεστημένα κόμματα που νέμονται ανεξέλεγκτα το δημόσιο χρήμα!

Η Δημοκρατική αυτή αντίδρασή, βασίζεται ακριβώς στην ίδια τη Δημοκρατία η οποία καταδυναστεύεται υστερόβουλα από τα κατεστημένα κόμματα. Βασίζεται σε συνεργασίες των «μικρών» κομμάτων, τα οποία δεν επιβάλλεται να έχουν απόλυτη ιδεολογική ταύτιση, αλλά Δημοκρατικά να μπορούν να συμφωνήσουν σε μερικές απλές και προφανείς δημοκρατικές αρχές συνεργασίας και για τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, μέσα σε μία δημοκρατικότερη και ανθρωποκεντρική Ευρώπη που δεν περιθωριοποιεί ούτε καταπιέζει κανέναν.
Δεν χρειάζεται την λάμψη κάποιου ηγεμονίσκου. Πρέπει να υπερβούμε τις προσωπικές μας συμπάθειες είτε τις δυσανεξίες προς πρόσωπα. Να επικεντρωθούμε με δημοκρατική ανεκτικότητα, εντιμότητα και συνεργασία, στο σκοπό της υπέρβασης των αποκλεισμών!
Το κάθε κόμμα μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία του και τον αυτοπροσδιορισμό του και να βασισθεί για το συντονισμό του εκλογικού αγώνα σε μία συντονιστική ομάδα, που θα αποτελείται από τους καταλληλότερους εκπρόσωπους του.

Σκοπός μας, η υπέρβαση των αποκλεισμών, η υπέρβαση των ανασταλτικών παραγόντων συνεργασίας, η υπέρβαση προσώπων και τελικά η υπέρβαση των ίδιων μας των εαυτών, εάν πραγματικά θέλουμε οι κόποι μας να μην πάνε χαμένοι και η ψήφος καθενός να αποκτήσει αξία ώστε να μπουν νέες πολιτικές δυνάμεις στο κοινοβούλιο, που θα αμφισβητήσουν δυναμικά το εσωστρεφές, αναποτελεσματικό και εν αμύνει πλέον παλαιοκομματικό σύστημα.