Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση: Από το -10% στο +1,5% η Νέα Δημοκρατία πρώτη στη Θεσσαλονίκη

Δημοσκόπηση: Ανατροπές και εκπλήξεις στη Θεσσαλονίκη - Τα πάνω κάτω για κόμματα και πρόσωπα!
Σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στην Α' Θεσσαλονίκης καταγράφει η ετήσια συνδρομητική έρευνα, την οποία διενήργησε η εταιρεία "to the point" στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης το διάστημα 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό της "Μακεδονίας της Κυριακής".
Όσον αφορά την κατάταξη των κομμάτων ενόψει και των εκλογών, παρατηρείται ολική ανατροπή στην Α' Θεσσαλονίκης. Από το προβάδισμα των δέκα ποσοστιαίων μονάδων που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιανουάριο τώρα φαίνεται να υποχωρεί στη δεύτερη θέση, με τη Νέα Δημοκρατία να ανακτά την πρωτιά έστω με ένα μικρό προβάδισμα μιάμισης ποσοστιαίας μονάδας.

Ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις καταγράφονται και στα μικρότερα κόμματα, με το κύριο ενδιαφέρον να εστιάζεται στην κατάκτηση της τρίτης θέσης. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πόντους στο ΚΚΕ που περνάει τη Χρυσή Αυγή.

 Αλλαγή προσήμου όσον αφορά τις επιδόσεις της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μπουτάρη καταγράφεται στην ίδια έρευνα. Το ποσοστό των δημοτών οι οποίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από το έργο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, ενώ και το ποσοστό όσων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τραβά πλέον την ανηφόρα.
Αναφορικά με την αξιολόγηση των προβλημάτων της καθημερινότητας, σταθερά στην πρώτη θέση παραμένει αυτό της καθαριότητας, ενώ στη δεύτερη αναρριχήθηκε το φλέγον πρόβλημα της ανεργίας. Θολή εικόνα εμφανίζει και η υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τους μισούς πολίτες να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το έργο της, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.


thestival.gr