Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Εμφάνιση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛ ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡ ΣΩΜΑΤΟΣ.jpg
Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.
Κατά τη συνάντηση, τόσο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, όσο και ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υποψήφιος βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, αναφερόμενοι στην 25ετή διαδρομή των εθελοντών, αναγνώρισαν τη συμβολή και το έργο τους.
Οι εκπρόσωποι των εθελοντών πυροσβεστών κ.κ. Σεραφείμ Τσιουγκρής (Πρόεδρος) και Δημήτρης Κολέρης (Ταμίας), όπως ανέφεραν, εκείνο που επιθυμούν από την Πολιτεία, αλλά και ζητούν προς τούτο τη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, είναι:
1) Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας,
2) κίνητρα για συμμετοχή στο εθελοντικό έργο,
3) πρόσληψη εθελοντών ενός ποσοστού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων,
4) δυνατότητα εισαγωγής-περίθαλψης και σε στρατιωτικά νοσοκομεία.
Οι εκπρόσωποι των εθελοντών πυροσβεστών επεσήμαναν, ότι ζητήματα, όπως η εκπαίδευση και πιστοποίηση για το έργο που παρέχουν και ως είχε δεσμευθεί η Νέα Δημοκρατία, έχουν υλοποιηθεί.
Οι κ.κ. Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Κυριαζίδης υπογράμμισαν προς τους εκπρόσωπους των εθελοντών πυροσβεστών ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η υιοθέτηση μέτρων που προάγουν τον εθελοντισμό, επιβραβεύοντας όλους εκείνους που συμβάλλουν στη διασφάλιση κοινωνικών αγαθών, όπως είναι και αυτό της πυροπροστασίας. Άρα, ανάλογη αναγνώριση και υιοθέτηση μέτρων οφείλει και προς τους εθελοντές πυροσβέστες.