Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ



http://www.rodiaki.gr/articles/2015-09-05/319493/thumb_640.jpg?ut=4c92949098752d5388d0394380eafafcΟ Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε με τον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και συζήτησαν το ζήτημα των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό της Κω, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπάρχουν ήδη ακυρώσεις, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στις κρατήσεις της νέας χρονιάς, οι οποίες πρέπει να καταγραφούν και να υπάρξει μιας μορφής ενίσχυση προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του νησιού.
Για τις  περιοχές που δέχονται μεγάλη επιβάρυνση από τις μεταναστευτικές ροές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να αντιμετωπίζει και τις επιπτώσεις που υπάρχουν στην τοπική οικονομία και να υλοποιεί τις ανάλογες πολιτικές ενίσχυσης.
Εκτός από την Κω υπάρχουν η Λέρος, η Σύμη, η Κάλυμνος και το Φαρμακονήσι που δέχθηκαν αυξημένες μεταναστευτικές ροές.
Χρειάζεται να αντισταθμιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ενώ είναι ανάγκη να εφαρμοστούν με απόλυτη ταχύτητα τα πρώτα μέτρα που αποφασίστηκαν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και κυρίως να αποσυμφορηθούν άμεσα η Κως και η Μυτιλήνη και να δημιουργηθεί το hot spot στον Πειραιά για την ταυτοποίηση και το διαχωρισμό σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, με τους τελευταίους να επαναπροωθούνται στις χώρες από τις οποίες ήρθαν».