Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου καλεί Στουρνάρα για τρίτη φορά στη Βουλή!

Τελευταία (;) παράσταση της Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλεί τον Στουρνάρα στη Βουλή να απολογηθεί
Σε ακόμη μια προκλητική κίνηση προχωρά η η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την σύγκρουσή της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα κάλεσε στην Βουλή προκειμένου να απολογηθεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

 Σύμφωνα με απόφασή της που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, Με άλλο έγγραφο προσκαλεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στη συνεδρίαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για βίαιη προσαγωγή του, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στην Επιτροπή Θεσμών. Στο έγγραφό της προς τον Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:


«Καλείσθε την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 και ώρα 14.00΄ (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου»- 150), στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέτασή σας από τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens».

Υπενθυμίζεται ότι η κλήτευση Στουρνάρα και η αδυναμία του να παραστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του από τις οικονομικό- πολιτικές εξελίξεις και τα καπιταλ κοντρολς, είχαν καταστήσει τον κεντρικό τραπεζίτη «κόκκινο πανί» για την Πρόεδρο της Βουλής που αρνούνταν να κατανοήσει την θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με αποτέλεσμα να επιμένει σε αλλεπάλληλες προσκλήσεις του στη Βουλή παρά τις ενστάσεις των κομματων της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και του κ.ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
 Πάντως το κλίμα που υπάρχει είναι ότι η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν θα παραστούν σε μία συνεδρίαση εν μέσω – έστω και άτυπης ακόμη προεκλολγικής περιόδου- που δεν πρόκειται να παράγει κανένα κοινοβουλευτικό αποτελέσμα στην παρούσα Βουλή.
Πρόκειται για ακόμη μια προκλητική προσπάθεια της απελθούσας προέδρου να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα την ίδια στιγμή που έτσι κι αλλιώς μετρά μέρες στη θέση της αφού η διάλυση της Βουλής αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Στουρνάρας δεν θα αποδεχθεί την εκβιαστική προσπάθεια της κ. Κωνσταντοπούλου να δημιουργήσει εντυπώσεις και θα εκδώσει τη Δευτέρα σκληρή ανακοίνωση με την οποία βεβαίως θα λέει ότι αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής είναι πρόθυμος να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει στις αρμόδιες επιτροπές.