Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Απίστευτο: Ο Τσίπρας αρνήθηκε να συναντήσει τον Μειμαράκη και του είπε τηλεφωνικά: «Δεν υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή»

Απίστευτο: Ο Τσίπρας αρνήθηκε να συναντήσει τον Μειμαράκη και του είπε τηλεφωνικά: «Δεν υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχανε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, που πήρε νωρίς το πρωί την σχετική πρωτοβουλία.
Ο κ. Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνηση που έχει λάβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση, ενώ ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ότι αρνείται να τον συναντήσει.
Ο κ. Μεϊμαράκης, στη συνέντευξη που είχε δώσει μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα επικοινωνούσε με τον κ. Τσίπρα, ωστόσο, στη συνέχεια διεμήνυσε πως θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα βουλή και, προφανώς σε αυτό το πλαίσιο, τηλεφώνησε σήμερα στον κ. Τσίπρα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του κ. Μεϊμαράκη, με τον πρόεδρο  της ΝΔ να αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τη γραμματέα του και ζήτησε να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.
Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».
Ο κ. Μεϊμαράκης όταν είχε παραλάβει την εντολή στο πλαίσιο των διερευνητικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε και από τον κ.Τσίπρα να συναντηθούν προκειμένου να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια αναζήτησης λύσης από την παρούσα Βουλή.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται εντός της ημέρας να επικοινωνήσει και με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

 imerisia.gr